top of page

12 de setembre: XV Fira de la Trumfa de Molló


El proper 12 de setembre de 2021 tindrà lloc la XV edició de la Fira de la Trumfa de Molló. L'any passat aquesta fira no es va poder celebrar per la pandèmia, però enguany s'ha acordat fer-la adaptada a les restriccions sanitàries.


La fira de la trumfa va néixer el 2006 per iniciativa de l'Ajuntament de Molló, amb el suport de la Cooperativa Ramadera de Molló i els restaurants del municipi, per difondre els valors culinaris de la trumfa (com s'anomenen les patates a la Vall de Camprodon).


La trumfa o patata de la Vall de Camprodon forma part de la marca "Producte del Ripollès" i al municipi s'hi troben molts productors agrupats en el si de la Cooperativa Ramadera de Molló, que treballen amb una trumfa homogènia i de qualitat a partir d’un cultiu que segueix el reglament de producció, consensuat entre tots els seus membres i supervisat per una entitat certificadora oficial.


A la Vall de Camprodon, la trumfa o patata s’ha cultivat des d’antic amb magnífics fruits i com a reflex d’una economia de subsistència. Actualment és un cultiu complementari per als pagesos de la Vall i contribueix a consolidar la seva economia.Programa d'actes


Durant tot el dia, de 10 a 18 hores, a la Plaça Major hi haurà la XV FIRA DE LA TRUMFA DE MOLLÓ, amb venda de Trumfa de la Vall de Camprodon, així com d'altres productes artesanals i locals.


Al llarg del matí hi haurà un taller de trumfes per a la mainada, i també gaudirem de l'animació musical pels carrers de Els Randellaires amb música tradicional dels Pirineus.


A les 11:30 hores hi haurà la Degustació de la Trumfa a càrrec dels restaurants del municipi. Cada degustació costarà 1 euro, i es poden comprar els tiquets de degustació el mateix dia de la fira, fins exhaurir existències.


Després de la degustació se celebrarà el X Campionat local de pelar trumfes i el Concurs "El teu pes en trumfes" on es pot aconseguir els mateixos quilos de trumfa de Molló (obsequi de la Cooperativa Ramadera de Molló) segons el pes de l'afortunat/da.


Més informació a https://www.mollo.cat/trumfa

209 views0 comments

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page