top of page

2-3 de juliol: Primer Aplec Nacional de Cultura Molló-Prats de Molló


L'Associació d’Amics de la Casa Macià organitza els propers 2 i 3 de juliol de 2022 el 514/519 Aplec de cultura nacional, amb la col·laboració de l'Associació Casa Macià; Catalitza, els Ajuntaments de Molló i de Prats de Molló, el Consell Departamental del Pirineu Oriental i la Generalitat de Catalunya.


Aquest aplec comptarà amb actes a Molló i a Prats de Molló:514/519 Aplec de cultura nacional


Dissabte 2 de juliol a Molló

16:30 h Visita guiada a Santa Cecília de Molló.


18 h Concert de música clàssica a càrrec de Elisabet Franch a Santa Cecília de Molló. Entrada gratuïta.


​20 h sopar popular amb productes de proximitat a la Sala Polivalent de Molló. Preu 20 € (socis 15€). Reserves a amicscasamacia@gmail.com.


Diumenge 3 de juliol a Prats de Molló


Jardí de la Casa Macià

De 10 a 13 h Matinal de jocs tradicionals i animació musical per a totes les edats: Jocs de bitlles, Bales, Baldufes, Llançament d’espardenya o gorra, Mantejar ninot, Circuit de Xapes, Jocs amb càntirs i porrons, Rutlles, Bastons, Caçaboles… amb Gerard Manzanares i la Cia de Jocs l’Anònima. Música popular a càrrec dels Joglars


13 h Dinar popular amb productes de proximitat. Preu 20 € (Socis 15€). Reserves a amicscasamacia@gmail.com.


14 h Cafè concert: Cançó, poesia i exili, a càrrec de La Marta Rius


15:30 h Cançons i músiques festives a càrrec dels Randellaires


Preu pels dos concerts 10€


Més informació al web https://www.mollo.cat/aplecnacional
L’Associació Casa Macià i l'Associació Amics de Casa Macià


L’Associació Amics de Casa Macià s’ha constituït legalment a partir d’un grup de persones que té la intenció de donar a conèixer i rehabilitar la casa que el president Francesc Macià va utilitzar al municipi de Prats de Molló el 1926, en el marc dels esdeveniments històrics coneguts com a “Fets de Prats de Molló”. La casa, coneguda popularment a nivell local com a Vil·la Denise, es troba en un relatiu estat de conservació que recomana una actuació de manteniment i rehabilitació. La seva gestió està encomanada a l’Associació Casa Macià (amb seu a Prats de Molló) amb qui l’Associació Amics de Casa Macià (amb seu a Molló) manté la més estreta col·laboració.


Cal tenir en compte que l’any 2026 farà 100 anys exactes d’aquells fets i, per tant, serà una ocasió immillorable per commemorar aquell moment històric i la seva transcendència fins avui. L’Associació Amics de Casa Macià té, doncs, quatre anys de feina intensa per davant per posar en valor aquest patrimoni cultural i històric.


Més enllà de la intenció de posar en valor la Casa Macià, la nova entitat neix amb una profunda vocació transfronterera i la voluntat d’unir les comarques del Ripollès (Principat de Catalunya) i el Vallespir (Catalunya Nord) des del punt de vista cultural, històric, social, institucional, turístic i econòmic. No es pot entendre un territori sense l’altre i les connexions personals i els lligams familiars, que s’han mantingut al llarg dels segles, han de ser el motor d’una major implicació i connectivitat a tots les nivells entre ambdós territoris.


En aquesta línia, una de les primeres activitats que durà a terme la nova entitat és l’Aplec Nacional de Cultura, que tindrà lloc els propers dies 2 i 3 de juliol als municipis de Molló (Ripollès) i Prats de Molló (Vallespir). Els actes inclouran una visita guiada a l’església de Santa Cecília de Molló, un concert de música clàssica, un sopar popular, un taller matinal de jocs tradicionals i animació musical per a totes les edats amb la col·laboració d’experts en la matèria, un cafè concert i un fi de festa ben festiu.


Les activitats es faran a banda i banda de la frontera administrativa amb aquesta vocació de cooperació entre territoris. L’Aplec Nacional de Cultural tindrà un caràcter anual per convertir-lo en una cita imprescindible per difondre la cultura popular catalana i obrir les portes de la Casa Macià al gran públic, especialment a les famílies i de manera inclusiva. Aquest aplec anual tindrà un innegable impacte cultural i econòmic als dos vessants del Pirineu.


Durant els propers mesos l’Associació Amics de Casa Macià engegarà més projectes. Entre aquests hi haurà les Primeres Jornades d’Historiografia Nacional, que organitza l’Associació Casa Macià, i que es duran a terme el darrer cap de setmana d’octubre a la comarca del Vallespir.


L’Aplec i les Jornades d’Historiografia comparteixen objectius i organització. Per això s’aixopluguen en el paraigua de l’etiqueta 514/519 i que fa referència a les fites frontereres existents entre els municipis de Molló i de Prats de Molló.


Nota de premsa i més informació a: https://casamacia.cat/

99 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page