top of page

48.061,47€ per la renovació i millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat d'Espinavell


Durant aquest mes de setembre s'exectuen les obres de millora i renovació de l'enllumenat públic d'Espinavell que han de permetre finalitzar la renovació de tot l'enllumenat d'aquest nucli.


Durant la primavera de 2018 es va realitzar la renovació de l'enllumenat dels carrers d'Avall i de l'Illa d'Espinavell, mentre que ara es duu a terme la segona fase de renovació, que es correspon als carrers d'Amunt i d'Enllà.


L'enllumenat d'Espinavell data dels anys 1970 i s'havia quedat molt obsolet. Amb aquestes obres s'ha renovat el cablejat i les lluminàries, adaptant-lo a la normativa vigent i instal·lant llums LED que proporcionen una major eficiència i menor consum. A fi d’evitar la contaminació lumínica, les noves lluminàries són de 2300k, i proporcionen un color groc-taronja, a fi d’evitar molèsties de llum als veïns i a l’entorn. D'aquesta manera, tot el nucli urbà d'Espinavell tindrà el mateix color de llum (a excepció del campanar de l'església de Les Neus que està il·luminat amb llum blanca), fet que millorarà l'estètica i el paisatge urbà nocturn.


Amb aquestes obres, també s'instal·len noves lluminàries a punts foscos que existien actualment en ambdós carrers, així com un nou quadre de comandament i la legalització de la tota la instal·lació.


Les obres d'aquesta segona fase tenen un cost de 48.061,47 euros, dels quals 4.800€ (un 10%) estan subvencionats per la Diputació de Girona a través d'un programa anomenat "Del Pla a l'Acció" que persegueix la millora del medi ambient als municipis de la demarcació, i més concretament la millora de l’eficiència energètica i la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

40 views0 comments
bottom of page