top of page

El Mas La Moixa (Llanars) s'endú el premi al millor escamot de la Tria de Mulats d'Espinavell 2018.


Avui, 13 d'octure de 2018, diada de Sant Eduard, ha tingut lloc una nova edició de la Tria de Mulats d'Espinavell, una fira ramadera d'arrel tradicional que fa dècades que se celebra.


Pràcticament 300 caps de bestiar s'han aplegat un any més a Les Planes d'Espinavell. El bestiar, que es portat directament de la muntanya a la fira, i la presència de boira, han dificicultat l'arribada dels cavalls a la fira, i un escamot d'una 30 de caps ha arribat més tard del previst (2/4 d'1). Tot així, la fira s'ha desenvolupat amb normalitat, i els premis als millors exemplars han estat:


Millor escamot: Mas La Moixa (Llanars).

Millor euga: Mas Can Pastoret (Molló).

Millor pollí/pollina: Mas La Moixa (Llanars).

Millor semental: Mas Can Bac (Molló).

Millor parella (euga i pollí): Mas La Coromina (Molló).


La fira ramadera s'ha complementat amb una fira comercial amb venda de diferents productes (embotits, formatges, ferreteria, maquinària agrícola, mel, oli, productes locals, roba de muntanya,...) amb més d'una quarantena de punts de venda.


El número premiat amb el valor en metàl·lic d'una pollina ha estat el 0250, i el seu guanyador és d'Oix (Garrotxa).


Com cada any i aprofitant el bon temps, milers de visitants s'han reunit en aquesta fira. A causa de la gran afluència s'han produit llargues cues per fer ús del bus de la fira, des de Molló a Espinavell.


Fotos de M. Urgell i J. Pastoret.

481 views0 comments

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page