top of page

El president de la Generalitat inaugura el Camí de la Retirada.
El president de la Generalitat de Catalunya, Molt Hble. Sr. Quim Torra, va ser present als actes commemoratius del 80è aniversari de la fi de la Guerra Civil i La Retirada a Molló, el passat 16 de febrer de 2019.


Els actes van començar a les 8 hores, a l’Ajuntament de Molló, on el president fou rebut per l'alcalde, Il·lm. Sr. Josep Coma, i els regidors de la corporació. Quim Torra va visitar l'Ajuntament i va signar al Llibre d'Honor del municipi. A la sortida de la visita, a la Plaça del Conflent, es van dur a terme els parlaments per part de l'alcalde i el president, amb la inauguració de les obres corresponents al Projecte Patrimc@t de "Millora del Camí de la Retirada entre Molló i Coll d’Ares” i el record dels exiliats de 1939.
A partir de 2/4 de 9, es va iniciar la sortida pel Camí de la Retirada amb la presència d'unes 140 persones, que van acompanyar el president en el trajecte entre Molló i Coll d'Ares (7 km). Entre les persones que van acompanyar el president a la caminada, hi havia autoritats d'una banda i l'altra de la frontera, com ara els alcaldes de Molló i de Prats de Molló, el delegat del Govern a Girona, el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, el president del Consell Comarcal del Ripollès, el vicepresident del Departament dels Pirineus Orientals, i diversos alcaldes i alcaldesses com els de Camprodon, Sant Pau de Segúries, Setcases, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, La Vajol, Arles de Tec, Els Banys d'Arles, Morellàs-Les Illes o Vallestàvia.
Cap a quarts de 12 del migdia, la comitiva arribava a Coll d'Ares, on era rebuda per diverses persones. Allà, es va realitzar un homenatge en memòria dels exiliats davant el monument aixecat a tal efecte, i es van dur a terme diversos parlaments a càrrec de Ramon Gual, els alcaldes de Molló i de Prats de Molló, i del president Quim Torra.
328 views0 comments
bottom of page