top of page

Entrada a la Fase 1 a partir del dilluns 18 de maig: Què es pot fer i què no?


Actualització 16/05/2020, 13:15h

El govern espanyol ha aprovat el pla de transició cap a la nova normalitat (desconfinament) que s’anirà aplicant per regions sanitàries a Catalunya.

Des de l’Ajuntament us anem informant d’aquest pla, i com ens afecta al municipi de Molló, que pertany a la regió sanitària de Girona (inclou tota la província de Girona, excepte la Cerdanya, i inclou l’Alt Maresme).

A partir de dilluns 18 de maig, la regió sanitària de Girona entra a FASE 1.


Els apartats marcats amb 🔴 tenen novetats!


🔴 CORONAVIRUS A MOLLÓ I EL RIPOLLÈS


Al municipi de Molló no s’ha detectat cap cas positiu de COVID-19 a data d’avui.


A la comarca del Ripollès s’han comptabilitzat 10 defuncions per COVID-19 des de l’inici de la pandèmia. Només queda 1 persona amb coronavirus ingressada a l’Hospital comarcal de Campdevànol.


🔴 DEFUNCIONS I ENTERRAMENTS


A partir del 18 de maig (FASE 1): S'autoritzen les sales de vetlla en tot tipus d'instal·lacions, públiques o privades, amb un límit màxim de 15 persones en espais a l'aire lliure i 10 persones en espais tancats. La participació en la comitiva per a l'enterrament es restringeix a un màxim de 15 persones. En tot cas, hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establertes, la distància mínima de seguretat de dos metres i higiene de mans.



🔴 MOBILITAT PERMESA ALS MAJORS DE 14 ANYS (INCLÒS)


La mobilitat (amb vehicle o a peu) es limita a determinades activitats, la principal novetat es que ens podem moure per fer les següents activitats només DINS LA REGIÓ SANITÀRIA DE GIRONA:


a) adquisició d’aliments o productes farmacèutics de primera necessitat.


b) entitats financeres i assegurances.


c) desplaçament al lloc de treball (dins i fora de la regió sanitària).


d) retorn a la residència habitual,


e) atenció i cura de menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables,


f) anar a tirar les deixalles.


g) Anar als horts per autoconsum.


h) Atenció i cura dels animals per part dels propietaris.


i) Sortir a passejar, de 6 a 23 hores, de forma individual o amb la mascota. També es pot anar acompanyat d’una persona amb qui es conviu al domicili o amb la persona cuidadora en el cas de persones que ho necessitin. Els passejos s’han de fer sempre a una distància màxima d’1 km del domicili habitual. Heu de sortir a peu des de casa, no es pot agafar cap vehicle.


j) Es pot fer esport a qualsevol via o espai públic de 6 a 23 hores, inclosos els espais naturals, però sempre dins del terme municipal de Molló. Es pot fer esport corrent, en bici, patins, patinet o similars. Heu de sortir fent esport des de casa, no es pot agafar el cotxe per un tram en vehicle.



🔴 MOBILITAT PERMESA DE 0 A 13 ANYS (INCLÒS)


Poden sortir acompanyats d'1 adult els menors de 0 a 13 anys amb condicionants:


  • Fins a 1 km de distància del domicili.

  • Fins a 3 menors amb 1 adult.

  • Entre 12 i 19 hores.

  • Es podrà circular per qualsevol via o espai d'ús públic, inclosos espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecti el límit màxim d'1 km del domicili.

  • No és permès l'accés a espais recreatius infantils a l'aire lliure (tobogans gronxadors...), però sí que es pot anar al poliesportiu, evitant tocar porteries o elements en comú.

  • Durant el passeig diari s'ha de mantenir una distància interpersonal amb tercers mínima de dos metres.



🔴 ESTABLIMENTS I EQUIPAMENTS OBERTS


a) Botigues d’aliments (ara estan obertes al matí, però es recomana que comencin a obrir algunes hores a la tarda per anar recuperant la normalitat i evitar concentracions de persones): Can Jordi d’Espinavell, Can Bruel, Can Parruc i La Cooperativa a Molló.


b) Farmaciola: dilluns, dijous i divendres, d’11 a 13:45 hores.


c) Deixalleria de Camprodon: Dilluns, dimecres i divendres de 10 a 14 h. També es reprèn el servei de recollida de trastos vells (A Molló ens toca l’11 de juny).


d) Esglésies obertes. Es podran fer celebracions de culte/misses amb 1/3 de l’aforament, a 1 metre de distància entre els assistents. Es recomana fer servir mascareta i desinfectar abans i després de cada acte. Caldrà posar a disposició dels assistents gels hidroalcohòlics o desinfectants d’activitat viricida. No es permet fer servir aigua beneïda ni les ablucions. En les celebracions, limitades al temps imprescindible, s’evitarà el contacte físic, la distribució de llibres o similar, tocar objectes de devoció o similars i l’actuació de corals.


e) Cementiri obert.


f) Els restaurants (Can Calitxó, Costabona, Can Bertran, Les Planes, Can Jordi, Panoramix) poden fer menjar per emportar. Consultar amb els establiments https://www.mollo.cat/allotjament-i-restaurants si en fan.


També es poden obrir les terrasses a l’exterior de bars i restaurants:

  • Ocupació màxima del 50% de les taules (respecte a la llicència municipal).

  • Distància de 2 metres entre taules i agrupacions de taules.

  • Màxim de 10 persones juntes en una taula (o grup de taules) respectant la distància mínima de seguretat.

  • En cap cas es pot consumir dins del local.

  • Poden estar oberts els lavabos. Només podrà entrar 1 persona a la zona de lavabos i tornar a sortir immediatament del local.


g) Establiments d’allotjament (Hotels, hostals, turisme rural, apartaments turístics): Poden obrir amb limitacions. Les zones comunes hauran de romandre tancades. No es permetrà l’ús de piscines, spas, gimnasos, miniclubs, zones infantils, discoteques, salons d’esdeveniments i d’altres no imprescindibles per a l’hostatge. Cal garantir sempre les distàncies de seguretat i la neteja i desinfecció. Sí que podran obrir restaurants i cafeteries propis per donar servei als clients allotjats.


h) Empreses de turisme actiu: poden obrir, per a grups màxim de 10 persones. Preferentment mitjançant cita prèvia. No es poden fer activitats en locals o establiments, aquests només podran estar oberts en la zona de recepció i vestuaris si és el cas, garantint sempre les distàncies de seguretat i la neteja i desinfecció.


i) Zones verdes municipals obertes, però es recomana no fer ús dels jocs infantils.


j) Poden obrir botigues i petits establiments de menys de 400 m², no cal demanar cita prèvia per part dels clients però es recomanable fer-ho. Es pot anar a qualsevol botiga de la regió sanitària de Girona.


🔴 ESTABLIMENTS I EQUIPAMENTS TANCATS


a) Els equipaments municipals de la Biblioteca-Telecentre, Espai d’Entitats i Centre Migjorn romanen tancats.


b) Menjadors interiors i zones comunes de restaurants i bars, hotels, turisme rural,... han d’estar tancats.



🔴 AJUNTAMENT I REGISTRE CIVIL


L’Ajuntament farà atenció presencial:

Dilluns: de 9 a 14 hores.

Dimarts: de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores.

Dimecres: de 9 a 14 hores.

Dijous: de 9 a 14 hores.

Divendres: de 9 a 14 hores.


Demaneu cita prèvia al 972740387 o feu els tràmits amb plena validesa legal pel web www.mollo.cat.


El Registre Civil de Molló obrirà dimecres, dijous i divendres de 9 a 14 hores.



🔴 SEGONES RESIDÈNCIES


Està permès desplaçar-se a la segona residència si sou de la Regió Sanitària de Girona.


No està permès desplaçar-se a les segones residències (ni horts d’aquestes finques) si sou de la resta de Catalunya.


🔴 MASCARETES I PLA DE DESINFECCIÓ D'ESPAIS PÚBLICS


Les autoritats recomanen l’ús de mascaretes i guants per anar a comprar i si teniu contacte amb persones de fora del vostre nucli familiar. La millor protecció és guardar la distància física de 2 metres.


AJORNAMENT D'IMPOSTOS I TAXES MUNICIPALS i PLA DE RECUPERACIÓ ECONÒMICA I SOCIAL DE MOLLÓ


Consulteu el nou calendari fiscal de pagament d’impostos i taxes que ja està aprovat al web https://www.mollo.cat/post/s-ajorna-el-pagament-de-taxes-i-impostos-municipals-arran-de-la-crisi-sanit%C3%A0ria


Consulteu les altres mesures socials i econòmiques previstes a Molló (pendent d’aprovar) a https://www.mollo.cat/post/aprovat-un-pla-amb-vuit-mesures-per-fomentar-la-recuperaci%C3%B3-econ%C3%B2mica-i-social


MESURES DE LA GENERALITAT (CANAL EMPRESA) PER FER FRONT A L'IMPACTE ECONÒMIC I SOCIAL DE LA COVID-19


Si voleu més informació sobre Ajustament temporal de l'activitat (ERTO), Regulació de les jornades de treball i de l'ocupació, ajuts i prestacions per empreses i autònoms, Crèdits i préstecs, Ajornament de tributs, Flexibilitat i demores en el pagament d'impostos, Altres facilitats per a les empreses, bonificacions i ajornaments, Mesures per als contractistes, consulteu a:



🔴 TELÈFONS D'INTERÉS


Si teniu alguna urgència o necessitat contacteu per telèfon 972740387 o E-mail info@mollo.cat a l’Ajuntament per poder-vos ajudar en el que calgui. També podeu contactar amb Serveis Socials al telèfon 972715839.



🔴 MÉS INFORMACIÓ DETALLADA



Molta més informació detallada a (és la de l’Alt Pirineu i Aran per ara, però serà la mateixa per la regió de Girona:


514 views0 comments
bottom of page