top of page

Finalitza la instal·lació del sistema de cloració automàtic al dipòsit d’aigua que abasteix Molló


L’Ajuntament de Molló ha finalitzat la instal·lació d’un sistema de cloració automàtica de l’aigua al dipòsit de Molló. Aquesta actuació s’ha dut a terme durant els mesos d’agost i setembre de 2017, i els treballs han tingut un cost de 17.584,53 euros que han estat finançats per la Diputació de Girona (41%), Dipsalut (26%) i l’Ajuntament (33%).

Les obres han consistit en instal·lar un sistema de cloració automàtic al dipòsit de Molló. Aquest dipòsit abasteix a diferents habitatges i finques del poble de Molló i dels veïnats de Can Solà, El Riberal i Ginestosa, amb un subministrament de més de 112 m³ d’aigua per dia, que suposa un 78% de tot el consum municipal.

Així doncs, amb aquesta millora, i al fet que el dipòsit de Ginestosa també té un sistema de cloració automàtic, el 82% dels m³ d’aigua subministrada per l’Ajuntament als usuaris ja es potabilitza de manera automàtica. Resta pendent d’instal·lar aquests sistema de cloració als dipòsits d’Espinavell i Favars, que es preveu fer en els propers anys.

Les obres han consistit en instal·lar un parell de casetes de serveis on hi ha la instal·lació elèctrica i els dipòsits de clor, així com el dosificador. Tot el sistema funciona a través d’una placa solar, que dóna energia elèctrica al sistema perquè funcioni. Així, a través d’un sistema de vàlvules i sensors, l’aigua que arriba de la captació entra al dipòsit i es clora per a potabilitzar-la, mentre que si el dipòsit està ple, l’aigua es desviada fora i no es clora.

Aquests sistema permet guanyar qualitat i fiabilitat sanitària de l’aigua servida, mantenint sempre els nivells de clor adequats segons la normativa sanitària vigent, ja que es clora de manera automàtica en funció de la necessitat o el cabal d’entrada.

28 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page