top of page

Homenatge als veïns d'Espinavell que han impulsat la restauració de la capella d'Espinavell.


En el marc de la festa major de Molló d'enguany s'ha volgut reconèixer com a mollonencs/es de l'any a tres veïns d'Espinavell per la seva tasca en la restauració i recuperació d'un element patrimonial molt destacat del municipi: la capella de la Mare de Déu de les Neus d'Espinavell.


Joan Sau, Eva Martínez i Joan Casadellà han estat els tres veïns homenatjats en aquesta edició 2018 d'aquest reconeixement de l'Ajuntament a persones o entitats que han destacat en la vida política, social o cultural del municipi. Tal i com ha reconegut l'alcalde, Josep Coma, aquests tres veïns s'han implicat de forma molt important en la restauració de la capella d'Espinavell, que presentava moltes deficiències.


Des de fa uns 4 anys, en Joan Sau i en Joan Casadellà dediquen moltes estones lliures a fer tasques de paleta i fusteria a l'església i el seu entorn (millora de la subjecció de les campanes, millora escala del campanar, aïllament humitats de les parets, teulat, revestiments interiors, escala exterior refeta, bancs,...) que han permès millorar l'aspecte i seguretat de l'edifici. Aquestes actuacions han estat supervisades per la parròquia i el Bisbat de Vic, titular de l'immoble.


Per la seva part, l'Eva Martínez ha ajudat a la realització del "cicle de concerts a la capella" que ha permès aconseguir finançament per pagar el material necessari per a la restauració. Amb aquesta activitat s'ha aconseguit fer un cicle anual de 3 o 4 concerts amb actuacions gratuïtes per part dels artistes i amb donacions voluntàries per part del públic assistent.


D'aquesta manera, aquests Espinavellencs passen a ser els cinquens homenatjats al municipi, sota la categorització de "Mollonenc de l'any" (https://www.mollo.cat/mollenenc-i-mollonenques-de-lany)


153 views0 comments

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page