top of page

Inversió de 25.298,98€ per tal de millorar l’enllumenat públic d'Espinavell


Amb una inversió de 25.298,98 euros, en breu començaran les obres de millora de l’enllumenat públic dels carrers d’Avall, d’Ençà, de l’Illa i de la Plaça dels Estudis d’Espinavell. Aquestes obres, que es realitzaran durant els mesos d’abril i maig, estan finançades per fons propis de l’ajuntament (89%) i de la Diputació de Girona (11%), a través d’una subvenció sobre eficiència energètica de la campanya “Del Pla a l’Acció”.


Està previst canviar fins a 14 lluminàries existents en aquests carrers d’Espinavell i col·locar-ne 2 de noves a punts foscos que permetran millorar la il·luminació nocturna d’aquest sector del poble d’Espinavell, actuant doncs en un total de 16 punts d’il·luminació. Les noves lluminàries seran de tecnologia LED, que permetrà millorar la il·luminació i reduir el consum. A fi d’evitar la contaminació lumínica, les noves lluminàries seran de 2300k, i proporcionaran un color groc-taronja, igual que al poble de Molló, a fi d’evitar molèsties de llum als veïns i a l’entorn.


També s’instal·larà un nou projector per tal d’il·luminar el campanar de la capella de la Mare de Déu de les Neus, aconseguint que llueixi i destaqui sobre el perfil del poble, així com una nova línia elèctrica soterrada que connectarà la capella amb el quadre de comandament de l’enllumenat situat al carrer de l’Illa.


Aprofitant aquestes obres també es canviarà el cablejat d’aquesta instal·lació en aquest sector, que té més de 40 anys en algun tram i que es troba molt malmès. Així doncs, s’aprofitarà per soterrar algun tram de línia d’enllumenat públic i eliminar cables que ara es troben en superfície.


Està previst que durant l’any 2019, es pugui executar el canvi de lluminàries pendents del nucli d’Espinavell, que es corresponen al Carrer d’Amunt i al Carrer d’Enllà.

62 views0 comments
bottom of page