top of page

La col·laboració amb “la Caixa” i la Diputació de Girona permeten sostenir la Tria de Mulats.


El proper dissabte 13 d’octubre de 2018, es durà a terme una nova edició de la Tria de Mulats d’Espinavell. Aquesta fira ramadera d’arrel tradicional aplegarà un any més uns 300 caps de bestiar equí procedents de 14 explotacions ramaderes dels municipis de Molló, Llanars i Camprodon (el Ripollès).


La fira, que se celebra des de temps immemorials el dia de Sant Eduard a Espinavell, es possible gràcies a l’esforç dels ramaders i diverses entitats.


En aquesta edició està previst que hi participin 14 explotacions ramaderes, que conduiran els seus ramats d’eugues, cavalls i mulats (nom que reben els pollins a la zona) des de les pastures de muntanya fins a la fira, per tal de vendre els seus exemplars als tractants de bestiar. A part, l’esdeveniment comptarà amb una fira comercial, amb més de 40 llocs de venda ambulant de tot tipus de productes (embotits, formatges, mel, bolets, herbes remeieres, pa i coques, maquinària agrícola, paraigües, roba de muntanya,...) que reforcen el caràcter firal de la mateixa.


La fira té una forta repercussió econòmica al sector turístic de la Vall de Camprodon i de la comarca en general, amb una previsió enguany de més de 4.000 visitants, fet que comporta un important esforç d’organització per part del municipi.


La fira és possible gràcies a la col·laboració econòmica de l’Obra Social “la Caixa” i la Diputació de Girona que en permeten el seu sosteniment any rere any, i que contribueix a recolzar el sector ramader equí del nostre territori.


Com cada any, els actes de la fira seran els habituals. A partir de les 10 hores, i durant tot el dia hi haurà la fira ramadera amb l’exposició i venda de bestiar equí, així com de la fira comercial amb venda de productes artesanals. A partir de les 10 hores (aproximadament) tindrà lloc la baixada del bestiar, que un any més creuarà el riu Ritort al seu pas a Espinavell. A les 12:30 hores hi haurà l’entrega de premis als millors exemplars (en les categories d’euga, pollina, semental, parella i escamot), i a la tarda es durà a terme la tria de mulats (separació dels pollins de les eugues).


Cal recordar que l’Ajuntament també posa a disposició de tots els visitants el servei de bus gratuït entre Molló i la fira, que funcionarà ininterrompudament des de les 7 a les 17 hores, a fi de garantir la mobilitat.


Més informació al web http://www.mollo.cat/tria-de-mulats-despinavell


247 views0 comments
bottom of page