top of page

La taxa d'escombraries s'incrementarà el 2019 un 5%, sobretot a causa de l'incivisme.


El Ple de l'Ajuntament de Molló de 2 de novembre de 2018 va aprovar provisionalment la modificació de les ordenances fiscals pel 2019. D'entre les ordenances que es modificaran l'any vinent hi ha la de la taxa de recollida i gestió d'escombraries que s'incrementarà un 5% respecte la taxa del 2018.


Aquest increment de la taxa correspon a tres motius:

a) l'increment del cost de recollida d'acord a l'impacte del nou concurs comarcal que ha provocat una actualització de preus,

b) l'increment del cànon de l'Agència de Residus de Catalunya per l'entrada de residus a l'abocador d'Orís (on va a parar el rebuig), i

c) l'incivisme d'alguns ciutadans i ciutadanes que deixen les deixalles fora del contenidor corresponent.


La principal causa d'aquest increment es deu a l'incivisme d'alguns usuaris del servei, que deixen les bosses d'escombraries al terra i no dins el contenidor, el què provoca un increment de les hores de la brigada municipal per tal de fer la tasca de recollir les bosses, tirar-les al contenidor que toca i neteja l'espai dels compactadors. També, la brigada ha de dedicar diverses hores de la seva jornada a treure bosses de rebuig dels contenidors de matèria orgànica (marrons, petits) i dipositar-los al compactador de rebuig. Aquesta situació es produeix a la zona de contenidors de Molló, i sobretot a la d'Espinavell.


La major dedicació laboral de la brigada a aquestes tasques, comporta un major cost de prestació del servei, que es tradueix en un increment de la taxa.


Al nucli de Molló es passarà de pagar 105,16 euros anuals a 110,42 euros.


Cal recordar que al municipi de Molló la taxa d'escombraries es paga en funció de la distància als punts de recollida de deixalles.


Més informació: https://www.mollo.cat/ordenancesfiscals113 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page