top of page

Molló s'adhereix a l'Associació Rutes del Romànic.


Des del 20 de febrer de 2019, Molló s'ha adherit a l'Associació de Rutes del Romànic.


També s'hi han incorporat els ajuntaments de Calldetenes, Folgueroles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Tavèrnoles, Vidrà i Vilanova de Sau.


L’associació, constituïda al mes de març de 2002 té l’objectiu de promoure i donar a conèixer

els valors artístics i culturals del romànic de les comarques del Bages, el Moianès, Osona i el

Ripollès, a través del projecte del Camí Oliba.


Amb aquest motiu, l’any passat es van iniciar les primeres actuacions a fi de convidar a tots els municipis per on passa la ruta a adherir-se el projecte, per tal d’aconseguir una gestió més eficient i integrativa d’aquesta.


En l’actualitat són ja set municipis que han aprovat l’adhesió i que s’afegeixen als Consells

Comarcals del Bages, el Moianès, Osona i Ripollès i els ajuntaments de Manresa, Vic, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Es preveu que la xifra augmenti en els propers mesos.El Camí Oliba és un sender de gran recorregut (GR-151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l’art romànic català. Transcorre entre Montserrat i els Pirineus i passa per algunes de les ciutats i pobles amb més història de la Catalunya Vella, com Manresa, Vic, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Creua el paisatge d’interior i de mitja muntanya de les comarques del Bages, Moianès Osona i el Ripollès en un itinerari poc exigent i envoltat de serveis turístics i comercials de gran valor afegit.


El Camí Oliba és un autèntic museu al mig de la natura. És art, cultura i història en la seva essència, en espais gairebé inalterats al llarg dels temps. És un recorregut pels orígens de Catalunya, quan personatges com el bisbe i abat Oliba van decidir repoblar i cristianitzar aquestes terres sembrant-les d’esglésies i monestirs.Més informació: www.camioliba.com

49 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page