top of page

Recuperació de 31,8 hectàrees de pastures a La Solana

Updated: Oct 28, 2021


Durant aquest mes de setembre i octubre de 2021 s'han dut a terme diversos treballs de recuperació de pastures a la zona de La Solana. Les actuacions executades es situen administrativament a la forest “Muntanya de Molló”, al terme municipal de Molló. La forest està catalogada d’Utilitat Pública amb el número 60 de Girona i està inclosa dins els límits del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.


L'actuació realitzada està dividida en 2 zones diferents, ambdues ubicades a la part alta de la

forest, a l'entorn de la pista que connecta Espinavell amb el terme municipal de Setcases.


Una primera zona correspon a una àrea d'unes 30 hectàrees de pastures, però a on el regenerat de pi començava a créixer i mica en mica estava tapant la pastura. En aquesta superfície s’ha fet tallada arreu dels plançons de pi. Com que el regenerat de pi encara era petit, era un bon moment per fer-ho, ja que quan assoleixen majors dimensions, el cost i dificultat logística és molt més gran. Les restes han estat triturades in situ, mitjançant crema o amb tractor i desbrossadora de martells.


Per altra banda hi ha la zona de 1,82 hectàrees. Es tracta d'una zona on no hi havia tant regenerat de pi sinó que el que abundava eren les arbustives (ginebrons i bàlecs), per la qual cosa en aquesta zona s’ha fet l'estassada amb tractor forestal i desbrossadora de martells.


El treballs han tingut un cost de 6.661,16 euros, dels quals 4.322,25€ (64,9%) han estat subvencionats per la Diputació de Girona.


Fotos: J. Compte.


92 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page