top of page

Renovat tot el sistema de captació d'aigua d'Espinavell amb una inversió de 86.686,32€Aquest mes de desembre de 2023 han acabat les obres de "Millora del sistema d'abastament d'aigua al nucli d'Espinavell". El cost de les obres ha estat de 86.860,04€ (IVA inclòs), dels quals 65.638,39€ (75,6%) són aportats per l'Agència Catalana de l'Aigua mitjançant una línia de subvencions per abastament en alta; i la resta ha estat aportació de fons locals.


El nucli d'Espinavell tenia un sistema d'abastament d'aigua dels anys 1970, fet amb jornals de prestació per la gent del poble, i actualment presentava diverses deficiències:


a) Desgast de la infraestructura pel pas del temps.

b) Canonada molt superficial, que presentava fuites habitualment a causa dels danys que hi provocava el bestiar que pastura per la zona.

c) Un gran sifó, per salvar un petit desnivell, i que provocava entrada d'aire a la canonada.


Ara, l'Ajuntament ha executat una nova canonada d'abastament des de les fonts d'aigua fins al dipòsit d'Espinavell que inclou:


  • Nou traçat de les canonades que evita els antics sifons que provocaven pèrdua de pressió a la xarxa d'abastament.

  • Dues noves casetes a les captacions, eliminant antics dipòsits, que milloren la qualitat i salubritat de l'aigua captada.

  • Major profunditat de les canonades per evitar danys i fuites provocats pel bestiar que pastura a la zona.

  • Canonades de PVC que substitueixen tubs amb materials poc adequats i tubs amb fuites.

  • Es garanteix major fiabilitat i cabal d'aigua a l'entrada del dipòsit, per assegurar l'abastament al nucli d'Espinavell.

  • S'ha tancat el perímetre del dipòsit d'aigua d'Espinavell per garantir-ne la seguretat.

  • S'ha instal·lat un nou sistema d'entrada de l'aigua al dipòsit.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page