top of page

Reordenació de Coll d'Ares: aparcaments, nova senyalització i millora de la zona de lleure.


En breu s'iniciaran les obres del projecte de reordenació de Coll d'Ares, al terme de Molló, que executarà l'Ajuntament.


L'espai fronterer de Coll d'Ares és freqüentat per molta gent (sobretot a l'estiu i en època de vacances) i actualment té un seguit de problemàtiques que l'Ajuntament pretén solucionar a través d'aquest projecte de millora, i que consisteixen en:


a) Aparcaments: consta de dues zones d'aparcament (a un costat i l'altre de la frontera) sense pavimentar ni marcar, fet que provoca desordre generalitzat i que la gent aparqui on pugui o vulgui (prohibint la sortida d'altres vehicles, aparcant a la zona de pícnic,...). Amb el projecte es pavimentaran les dues zones d'aparcament i es refaran els murs de la zona de l'antiga duana espanyola. També es senyalitzaran les zones d'estacionament per evitar problemes de mobilitat.b) Senyalització: a data d'avui hi ha una quantitat de cartells exagerada de diferents mides i tipologies (sobretot turístics) que desmereixen l'entorn. Cal recordar que Coll d'Ares forma part del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, i que d'aquesta manera, es procedirà a retirar tota la cartelleria d'aquest espai, que serà substituïda per la senyalització pròpia del parc i per cartelleres informatives sobre l'entorn natural, sobre la retirada i sobre la frontera.


c) Millora zona de lleure: Coll d'Ares compta amb una zona de lleure i pícnic. Amb el projecte es tancarà el perímetre de la zona amb una tanca (que evitarà que els vehicles aparquin al costat de la taula), així com s'incrementaran les taules de pícnic i les papereres.


Les obres tenen un cost de 41.154,49€ dels quals 28.878,14€ (un 70%) han estat subvencionats pel Departament de Territori i Sostenibilitat a través del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.


180 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page