top of page
1200px-Pumiforme.jpg
Animals de companyia  (gats, gossos i fures)
animals 1
Ordenança de protecció i tinença d'animals de companyia 

Des de l'any 2015, l'Ajuntament de Molló té aprovada l'Ordenança de protecció i tinença d'animals de companyia fou aprovada pel Ple i publicada al BOP de Girona número 23, de 4 de febrer de 2015 i 
que pots consultar al següent enllaç.

L'ordenança preveu, entre d'altres:
 
  • Obligació de que tots els gossos, gats i fures disposin de xip.
  • Obligació de que tots els gossos, gats i fures han d'estar censats a l'Ajuntament.
  • Els gossos han d'anar sempre lligats quan són a la via pública, en camins públics (o amb dret de pas) i espais públics. Un gos només pot està sense lligar quan es troba en terrenys privats de titularitat del seu propietari. Els ramaders també han de tenir els gossos lligats quan aquests circulen per camins públics. 
  • És obligatori recollir els excrements a la via pública, camins públics...
  • No està permès passejar gossos ens els llocs indicats com a prohibit (poliesportiu, zona verda de l'església Santa Cecília o de la Font Vella, parcs infantils...)
 
Colònies de gats de carrer

Des de l'any 2022, l'Ajuntament de Molló té un grup de persones voluntàries que gestionen les colònies de gats de carrer.
Els Ajuntaments disposen d'àmplies competències en salut pública i benestar animal. La Llei 22/2003, del 4 de juliol, de Protecció dels Animals, indica que correspon als Ajuntaments de recollir i controlar els animals de companyia abandonats,
perduts o ensalvatgits i de controlar els animals salvatges urbans (Art. 16.1).
 
A Molló s'aplica el mètode Captura-Esterilització-Retorn (CER), en què es capturen els gats de carrer, s'esterilitzen per part d'una veterinària i es retornen a la colònia. Les persones voluntàries s'encarreguen de donar-los menjar i de portar-ne un control. 
 
Colònies registrades (20/03/2023):

 
  • Carrer de Joan Giramé: 15 animals esterilitzats (7 femella + 8 mascles)
  • Plaça Major: 6 animals esterilitzats (1 femelles + 5 mascles)
  • Passeig del Vallespir
  • Veïnat de Ginestosa: 1 animal esterilitzat (1 femella)
 
animls 2
Refugi d'Animals del Ripollès

El Refugi d’Animals del Ripollès acull els gossos abandonats del Ripollès per encàrrec dels dinou municipis de la comarca.
 
stà ubicat a la finca de Baups, al terme municipal de Ripoll. S’hi arriba pel camí de Casadesús, que surt del polígon industrial de Casanova de Baix, concretament del carrer Tornalls. Els animals viuen en un recinte de 1.900 metres quadrats en un indret assolellat i envoltat de natura. Les instal·lacions es reparteixen en tres feixes d’un turó i inclouen una sala de cures, una zona de quarantena, una zona d’esbarjo i una zona de boxs. També disposem d’un espai d’atenció al públic, un magatzem i una depuradora. El Refugi d’Animals del Ripollès consta inscrit al Registre de Nuclis Zoològics amb el número G25/00254.

L’horari d’atenció al públic és de dilluns a diumenge de 10 a 14 h. Recomanem concertar les visites prèviament per telèfon o WhatsApp (609 52 97 88 – 692 40 53 20).

Trobaràs més informació i els animals en adopció al web https://ripolles.cat/refugi/

 
animals 3
bottom of page