top of page
MollobegetDRONE-3.jpg
Relació de mollonencs i mollonenques de l'any

L'Ajuntament de Molló va decidir implantar la figura del Mollonenc o Mollonenca de l'any per agrair públicament la tasca o mèrits d'algun ciutadà del municipi. Aquesta distinció s'atorga des de l'any 2014.

 

 

 

Mollonenc de l'any 2014: Francisco Bertran Guillamet

Per la seva tasca com a jutge de pau de Molló, des del 1976 i fins al 2014, es distingeix al Sr. Francisco Bertran Guillamet

com a Mollonenc de l'any 2014.

 

Mollonenc de l'any 2015: Francesc Moret Clota

 

Per la seva trajectòria com a pilot professional de trial, sotscampió d'Europa absolut 2015 i altres premis,

es distingeix al Sr. Francesc Moret Clota com a Mollonenc de l'any 2015.

Mollonenques de l'any 2016: Germanes Teresa i Rosa Vila Sala

Aquestes germanes són l'ànima de moltes de les festes que es celebren a Molló, sobretot en les que hi ha àpats populars.

Per la seva tasca de voluntàries, cuineres populars i persones que ajuden a mantenir les festes del poble de Molló,  es distingeix a la Sra. Rosa Vila Sala i la Sra. Teresa Vila Sala com a Mollonenques de l'any 2016.

Mollonenc de l'any 2017:  Joan Guillamet Blanch

Per la seva tasca de recerca sobre la història local de Molló, ajudant a recuperar la ferreria vella, la ferreria de les vaques

i la font vella, així com per incentivar que es posés música a la sardana "De Molló a la Font de les Vernedes".

Espinavellencs de l'any 2018:  Joan Sau, Eva Martínez i Joan Casadellà

Per la seva tasca de recuperació de la capella de la Mare de Déu de les Neus d'Espinavell.

Joan Sau i en Joan Casadellà dediquen moltes estones lliures a fer tasques de paleta i fusteria a l'església i el seu entorn que han permès millorar l'aspecte i seguretat de l'edifici. Per la seva part, l'Eva Martínez ha ajudat a la realització del "cicle de concerts a la capella" que ha permès aconseguir finançament per pagar el material necessari per a la restauració. Mollonenques de l'any 2019:  Maria Burgas i Maria Concepció Vilarrasa

Per la seva tasca d'ajuda en la recuperació del Camí de la Retirada per part del consistori,  així com per ser exemples de la memòria històrica al municipi en aquest episodi de finals de la Guerra Civil, ara fa 80 anys.  El reconeixement també es deu al fet de que són dues dones que han estat el pilar fonamental de les seves famílies.

Mollonenc/a de l'any 2020: Desert

No s'atorga cap reconeixement durant l'any 2020 a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19, que no permet celebrar la festa major.

Mollonenques de l'any 2021: Delegació Oncolliga Molló

A la Delegació Oncolliga Girona a Molló (Elena Llongarriu, Antònia Aspar i Lourdes Guitart) per la seva tasca de voluntariat organitzant diverses activitats per recollir fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies. 

Mollonenca de l'any 2022: Maria Vilarrodà Juncà

A la Maria Vilarrodà Juncà per la donació a l'Ajuntament de la seva col·lecció de fotografies del municipi de principis de segle XX, que il·lustraven el bar de Can Rodà (tancat fa anys) ubicat a la Plaça Major de Molló. 

Mollonenc de l'any 2023: Toni Menéndez Urrea

A la Toni Menéndez Urrea per la seva tasca a la biblioteca municipal, on voluntàriament col·loca els llibres que han retornat els usuaris del préstec a la seva prestatgeria, així com ha catalogat i classificat els centenars de llibres que s'han anat rebent els últims anys de forma voluntària per part de persones del municipi. 

 

bottom of page