top of page

Rutes a peu pel municipi i entorns

                                                                                                                Camí de la Retirada: Molló - Coll d'Ares - Prats de Molló

Més informació aquí

 

 

Dificultat Mitjana

Temps: 4 hores 

Km: 14 km

Desnivell: + 555 metres / - 990 metres

 

A les acaballes de la Guerra Civil espanyola, del 27 de gener al 13 de febrer, entre 85.000 i 95.000 persones van travessar el Pirineu, de la vall de Camprodon al Vallespir, camí cap a un exili que per a la majoria seria llarg i penós. Molts d’aquests refugiats van ser acollits en un primer moment pels habitants de Prats de Molló. Aquesta localitat es va convertir en un improvisat campament on milers de refugiats foren atesos. L’itinerari del Camí de la Retirada recorre un dels molts camins de l’exili, que tant de bo mai haguessin existit.


Carenant entre la vall de Camprodon i l'Alt Vallespir: Espinavell - Coll Pregon. Basses de Puigsec - Fabert - Espinavell

Més informació aquí

 

 

Dificultat Fàcil

Temps: 3,40 hores 

Km: 10,75 km

Desnivell: + 450 metres / - 450 metres

 

Aquest itinerari es pot seguir amb les marques grogues d'Itinerànnia i els indicadors de la xarxa bàsica i també està senyalitzat com l'itinerari 17 del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser.

L'itinerari s'inicia a Espinavell, a l'església de la Mare de Déu de les Neus, i ens portarà fins a  Coll Pregon. Un cop allà, sota els nostres peus i al fons de la vall contemplem el balneari de la Presta, ja dins del Vallespir, amb les Esquerdes de Roja i el Massís del Canigó com a teló de fons. Continuem cap a la dreta seguint el camí carener que ens portarà amb pocs minuts al Coll de la Clapa i a les basses de Puigsec, des d'on, si tenim temps, podem arribar-nos, seguint les senyals del GR-151, fins a la Torre del Mir. 

Davallem cap a Fabert rodejant la clotada de les Dous i baixant ràpidament pel llom de la serra fins al torrent. Un cop a Fabert, cal retornar a Espinavell pel camí antic que unia aquests dos nuclis de Molló.

 

GR-11: Etapa Setcases-Molló-Beget

Més informació aquí

 

 

Dificultat Mitjana

Temps: 6,30 hores 

Km: 22,9 km

Desnivell: + 1.069 metres / - 1.810 metres

 

Aquest camí és correspon a l'etapa 37 del camí GR-11 o Travessa dels Pirineus. Amb sortida de Setcases (alta muntanya) i arribada a Beget (muntanya mitjana mediterrània), tot passant per Molló i Rocabruna.

Es tracta d'una etapa de transició des dels boscos d'alta muntanya a la vora del riu Ter, fins a la vegetació mediterrània de Beget, passant pels boscos caducifolis i els terrenys de pastura.

 

bottom of page