Rutes i passejades pel municipi a peu i en BTT

RUTES EN BTT

                                                                                                                                                                   

Volta a Coll d’Ares

Més informació aquí

 

 

Dificultat Elevada

Temps: 4 hores 30 minuts

Km: 42,52

Desnivell: 1094m

 

Aquesta ruta, amb unes vistes panoràmiques esplèndides, enllaça Camprodon i el Coll d’Ares, passant per Font Rubí i l’antiga casilla de carrabiners, fins l’antic pas fronterer.  Des d’allà cal creuar al cantó de Prats de Molló fins la Torre del Mir, antiga torre de guaita i punt més alt de la ruta, a partir d’on anirem resseguint la línia fronterera fins a Coll Pregon, des d’on baixarem fins Espinavell, per continuar fins a Molló. Des d’allà cal baixar a El Riberal, camí altra vegada cap a Font Rubí i Camprodon.

 

 

Ruta de la Transhumància: de Prats de Molló a Espinavell

Més informació aquí

 

Dificultat mitjana

Temps: 2 hores i 15 minuts

Km: 23,00

 

Aquest tram forma part de la Ruta de la Transhumància que va de Pi (Conflent) a Matamala (Ripollès) i que feien molts ramats per anar a pasturar de la Catalunya Central al massís del Canigó. El tram de ruta que us proposem va de Prats de Molló a Espinavell (etapa 2) amb una ascensió acumulada de 1.032 m. Recomanat fer-la des de la primavera fins la tardor, doncs, tot i que l’altitud màxima és de 1.626 metres, podem trobar neu a la carena fronterera.

 

Molló – Mines del Costabona - Molló

Més informació aquí

 

 

Dificultat Difícil

Circular

Temps: 5 hores 30 minuts

Km: 30,45

 

Sortida de Molló en direcció a Fabert. Des d’allà cap enfilar fins a la carena de que de frontera i anar-la seguint fins al coll de Siern. Després cal seguir el camí fins a la pista de La Presta, pujar per la collada de l´Ullat, Mines del Costabona i planejar fins al camí de la Collada Fonda al Costabona. De la Collada Fonda cal empalmar fins al GR11,  i tornar a Molló per Puig Moscós.

 

Pirinexus: de la Costa Brava al Pirineu

Més informació aquí

 

 

Dificultat mitjana

Circular

Temps: Diverses etapes

Km: 353

 

Pirinexus és una ruta circular de 353 quilòmetres de recorregut, que uneix la Catalunya Nord amb les comarques Gironines. Està pensada per a poder-se fer per etapes. Es pot recórrer a diferents ritmes o començar-la per llocs diferents. Combina trams de vies verdes amb altres tipologies de rutes ciclables (camins rurals o carreteres locals). Cal adaptar-se a l’orografia del terreny i a les vies existents.

 

 

 

RUTES A PEU                                                                                                                                                                     

 

GR11 Etapa 37: Setcases – Molló – Beget

Més informació aquí

 

Dificultat mitjana

Temps: 6 hores 30 minuts

Km: 22,8

 

El GR 11 és un sender de gran recorregut que creua tot el Pirineu (750 quilòmetres), des del mar Cantàbric al mar Mediterrani. En l'etapa 37 podeu recórrer el tram que passa pel municipi de Molló.

 

 

Camí de Sant Jaume: de Coll d’Ares a Camprodon

Més informació aquí

 

L’anomenada Ruta del Ripollès del Camí de Sant Jaume discorre de El Pertús (on enllaça amb el tronc principal) fins a Vic (on enllaça altra vegada amb el tronc principal del Camí de Sant Jaume). De moment només està senyalitzada la ruta entre Coll d’Ares i Vic. Podeu gaudir del camí tot fent-lo en diverses etapes. No us oblideu d’aconseguir la credencial del pelegrí a Molló, i que us col·loquin els segells de pas! També podeu realitzar una variant per Espinavell i allargar un pèl la ruta.

 

 

Carenant entre la Vall de Camprodon i l’Alt Vallespir

Més informació aquí

 

Dificultat baixa

Temps: 3h

Km: 10,75

 

Itinerari circular que permet conèixer dos petits pobles de muntanya del municipi de Molló: Espinavell i Fabert. El recorregut careneja entre la Vall de Camprodon i l'Alt Vallespir amb excel·lents vistes cap el Costabona, les Esquerdes de Rojà i el Massís del Canigó. També a prop trobarem la Torre medieval del Mir, vigilant la vila de Prats de Molló.

 

 

Els bedollars del camí del Grell

Més informació aquí

QR: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3257764  

 

Dificultat Fàcil

Circular

Temps: 3 hores 52 minuts

Km: 8,35

 

Sortida i arribada al poble de Molló. Marxa d’escàs quilometratge i encara menys desnivell. Òptima per a fer amb nens petits. Resseguireu l’antic camí que anava de Molló a Espinavell, tot gaudint del bosc de bedolls del veïnat dels Grells.

 

 

Camins del bisbe i abat Oliba: de Prats de Molló a Molló

Més informació aquí  

 

Dificultat Moderada

Temps: 6 hores 13 minuts

Km: 19,35

 

Si feu aquesta ruta podreu gaudir d’unes magnífiques vistes al Pirineu Oriental, tot travessant boscos, rius i torrents. La ruta comença a Prats de Molló, passant per Fabert, Espinavell i acaba a Molló on es recomanat visitar l' església de Santa Cecília.

 

 

Molló – Espinavell – Fabert - Molló

Més informació aquí

 

Dificultat Fàcil

Circular

Temps: 4 hores 51 minuts

Km: 12,82

 

Volta pel municipi de Molló, que des d’aquest poble puja fins a Espinavell. D’allà segueix cap a Fabert, nucli rural on hi viuen 2 habitants tot l’any,  per passar després pels veïnats de Ginestosa i El Riberal, on creuarem el Ritort, tot enfilant altra vegada cap a Molló fent un petit tram del GR11.

 

Ajuntament de Molló - Carrer de Sant Sebastià, 2 - 17868 Molló (El Ripollès, Girona) - 972740387

 

Seu electrònica | Tots els drets reservats | Protecció de dades | Cookies | Avís legal

 z