top of page

Alcaldia

Benvinguda

Encara no heu estat a Molló?

No ajorneu més la vostra visita o estada en aquest municipi de la Vall de Camprodon. L'heu de veure, visitar, viure i gaudir!

Molló és un municipi situat a la Vall de Camprodon, al Ripollès, i entre els seus encants destaca el fet de ser terra de frontera. El mateix topònim -Molló- fa referència a una forma de pedra o fita que marca la delimitació d'un terme, una divisió territorial, una frontera. Terra de contacte amb les comarques nord-catalanes del Conflent i el Vallespir, i l'Alta Garrotxa, Molló compta amb nou entitats de població: els set veïnats de Can Solà, Els Grells, El Riberal, Favars, Fabert, Ginestosa i Moixons; el nucli agregat d'Espinavell, i el nucli de Molló.

A Molló podeu gaudir d'una de les joies del romànic català -l'església de Santa Cecília, patrona del municipi-, o bé podeu passejar pel tranquils carrers del poble, visitar-ne les fonts, o aturar-vos a la Capella de Sant Sebastià. També podeu acostar-vos fins al pintoresc poblet d'Espinavell, de carrers antics i empedrats, sota el domini de la imatge del campanar de la capella de la Mare de Déu de les Neus, o a l'antic punt fronterer del Coll d'Ares -mirador natural de bona part del Pirineu Oriental, la Catalunya Nord i el Golf de Roses-. Si el que us agrada és caminar, a Molló podeu practicar tot tipus de senderisme, des de les passejades entorn del poble de Molló fins a les excursions d'alta muntanya, amb l'ascens al Costabona o al mateix Canigó. Vine a descobrir els racons, el paisatge, la tranquil·litat de Molló!

La seva gent també és especial, de caràcter obert i acollidors, saben treballar i divertir-se. Avui dia, el turisme, la ramaderia i la construcció són els principals sectors d'ocupació de la gent del poble; i en el seu temps lliure saben aprofitar-lo per divertir-se, fet que demostra les nombroses festes del municipi, com ara la Festa Major de Santa Cecília, la Festa de Sant Sebastià, la Tria de Mulats d'Espinavell, la Festa Major d'Espinavell, la Festa del Roser, la celebració de Sant Isidre -patró dels pagesos-, Sant Pere a Ginestosa, Sant Joan a Espinavell, Santa Magdalena a Favars, ... Vine a gaudir de la gent, les festes i la gastronomia de Molló!

Les fonts, el romànic, el paisatge, els esports, la natura, la fauna i la vegetació, el clima, la gastronomia, la gent, les festes,... tot plegat forma aquest conjunt, anomenat Molló, un territori als Pirineus Orientals d'enorme bellesa que cal descobrir!​

 

 

Josep Coma i Guitart

Alcalde de Molló


Horari d'atenció al públic: Cal sol·licitar cita prèvia a Secretaria, al 972.74.03.87

​Sol·licitar cita per internet clicant aquí​

Breu currículum

LLicenciat en Geografia per la Universitat de Barcelona (2005), i Diploma d'Estudis Avançats en Planificació Territorial i Desenvolupament Regional (2007) per la mateixa universitat. 

 

Professor associat al Departament de Geografia de la Universitat de Barcelona (del 2009 a l'actualitat) ha realitzat docència al Grau de Geografia (UB), a la Llicenciatura de Geografia (UB), a la Llicenciatura de Ciències Ambientals (UB), al Màster Oficial en Planificació Territorial i Gestió Ambiental (UB), al Màster Oficial de Turisme Urbà (UB), al Màster Oficial de Gestió del Patrimoni i Museologia (UB), i al Màster Interuniversitari de Gestió d'Àrees de Muntanya (UdL). A més, també ha realitzat docència en diversos màsters i postgraus de la Universitat Carlemany (Andorra), el Centre universitari de Turisme, Hoteleria i Gastronomia (CETT-UB) i al Centre Universitari Internacional de Barcelona (UNIBA), ambdós adscrits a la Universitat de Barcelona. També ha realitzat recerca sobre Geografia, Ordenació del Territori, Planificació Territorial i Urbanística, i Geografia del Turisme.

 

Políticament ha estat:

 

Mandat 2023-2027:

 • Alcalde de Molló.

 • President del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser (2016-2023)

 • Vicepresident (2022-2023) de l'Agrupament Europeu de Cooperacio Territorial del País d'Art i d'Història Transfronterer de les Valls Catalanes.

 • Membre del comitè executiu de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (2023)

Mandat 2019-2023:

 • Alcalde de Molló.

 • President del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser (2016-2023).

 • President de l'Associació de Rutes del Romànic (2015-2023).

 • President (2020-2022) i Vicepresident (2022-2023) de l'Agrupament Europeu de Cooperacio Territorial del País d'Art i d'Història Transfronterer de les Valls Catalanes.

 • Conseller comarcal de Medi Ambient del Consell Comarcal del Ripollès (2021-2023)

Mandat 2015-2019:

 • Alcalde de Molló

 • Vicepresident de Cooperació Municipal, Relacions Institucionals i Transfrontereres, Modernització de l'Administració i Innovació Territorial del Consell Comarcal del Ripollès.

 • President de l'Associació de Rutes del Romànic (2015-2023).

 • President del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser (2016-2023).

 • Membre de la Junta del Consorci de Recaptació Cerdanya-Ripollès.

 • President del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Ripollès (2019).

 

Mandat 2011-2015:

 • Alcalde de Molló.

 • Vicepresident de Dinamització Econòmica i Projecció Comarcal del Consell Comarcal del Ripollès (2013-2015).

 • Portaveu del govern comarcal (2013-2015) del Consell Comarcal del Ripollès.

 • Conseller comarcal de Turisme (2011-2013) del Consell Comarcal del Ripollès. 

 • Membre del Patronat de Turisme Costa Brava-Pirineu de Girona.

 

Mandat 2007-2011:

 • Tinent d'alcalde, regidor d'Afers Socials i Culturals i portaveu de govern a l'Ajuntament de Molló.

 • President de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon.

 

Mandat 2003-2007:

 • Regidor de Cultura, Esports i Joventut a l'Ajuntament de Molló.

 

 

bottom of page