top of page

Santa Cecília de Molló
Declarada Bé Cultural d'Interès Nacional (1979), és una joia del romànic català d'estil llombard. En destaca el seu campanar i la portalada. Durant la Guerra Civil fou cremada i restaurada als anys 1950. Descobreix-la!

Capella de les Neus d'Espinavell
Aquesta capella està dedicada a la Verge de les Neus, i a partir de la mateixa s'estructura el nucli d'Espinavell. Es construí a cavall dels segle XVII i XVIII.

El Costabona
Amb 2.465 metres d'altitud, és el punt culminant del municipi, i forma part del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Podeu ascendir-hi des de Collada Fonda, la pista forestal que connecta Espinavell amb Setcases.

El nucli d'Espinavell
Amb els seus carrers costeruts i empedrats, Espinavell us sorpendrà com un dels nuclis de pedra més bonics del Ripollès. Passegeu pels quatre carrers d'Amunt, d'Avall, d'Ençà o d'Enllà que estructuren el poble.

Coll d'Ares
Aquest coll de muntanya a 1.513 metres d'altitud separa el Ripollès del Vallespir. Des de 1659, amb el Tractat dels Pirineus, fou declarat punt de frontera. Es tracta d'un espai clau en el Camí de la Retirada i un lloc on gaudir de les vistes sobre el Pirineu Oriental i el Golf de Lleó.

Les Basses de Puig Sec
Als prats careners de la muntanya de Fabert hi trobem un conjunt de basses, lligades a l’activitat ramadera, que tenen un paper molt important per a l’ecosistema i la biodiversitat de la zona, a més de tenir unes vistes impressionants sobre el Massís del Canigó.

Pont i Molí de Can Fumat
Al veïnat del Riberal, a 10 minuts del poble de Molló tot seguint el GR11 o Camí de la Retirada, trobaràs aquest pont sobre el riu Ritort i el molí fariner de Can Fumat. Ës un bon lloc per posar els peus en remull i gaudir del paisatge.

La Tria de Mulats d'Espinavell
Cada 13 d'octubre se celebra la Tria de Mulats d'Espinavell, una fira ramadera d'arrel tradicional que aplega més de 300 caps de bestiar equí que han passat l'estiu a les pastures de muntanya.

La Font Vella i el seu safareig
Visita aquesta font amb el seu safareig ubicats al poble de Molló. Es tracta de l'antiga font que abastia d'aigua el poble abans de construir el sistema d'aigua potable als anys 1970 i on les dones anaven a rentar la roba.

Els oratoris dels veïnats
Molló té 7 veïnats i cadascun té el seu oratori dedicat al seu sant patró: Santa Magdalena a Favars, Sant Bernabé a Moixons, Mare de Déu de Núria a El Riberal, Sant Benet a Els Grells, Sant Joan a Espinavell, Sant Isidre a Fabert i Sant Pere a Ginestosa.

Les baumes d'en Borrasser
Aquestes coves es troben situades al veïnat del Riberal de Molló, molt a prop del riu Ritort, amb un total de 764 metres de recorregut. Només per experts.