top of page

Inauguració de la ruta senderista transfronterera de la "Gran Volta al Costabona".


Aquest migdia, 15 d'octubre de 2018, s'ha donat el tret de sortida al projecte de la "Gran Volta al Costabona", amb una petita inauguració a Espinavell i amb la presència dels socis que han tirat endavant aquesta nova ruta circular que enllaça el Refugi Els Estudis d'Espinavell amb el Regufi de Les Conques de Prats de Molló-La Presta.


La Gran Volta al Costabona és una travessa de 31 km pensada per fer en dos dies. Recorre una àmplia zona que inclou gairebé tots els tipus d’hàbitats presents al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser i a la Reserva Natural de Prats de Molló, incloent el bosc de ribera, el fons de vall, el bosc de faig i la pineda, els prats alpins, els rius o un cim, entre d’altres. Per aquest motiu, la diversitat de fauna i flora a observar és molt remarcable. També hi trobem diverses construccions tradicionals relacionades amb la ramaderia, com els casals o les cabanyes. Finalment, el seu traçat permet gaudir d’un dels més bells paisatges del Pirineu Oriental, abastant des del mar fins al Pirineu cerdà, amb la presència imponent del Massís del Canigó.


La inauguració ha comptat amb els guardes del refugis esmentats, els alcaldes de Molló i de Prats de Molló-La Presta, la presidenta del Sindicat Mixt del Canigó, el president de la Comunitat de Comunes de l'Alt Vallespir, representants de la FEEC i de les entitats excursionistes de la Catalunya Nord, del País d'Art i d'Història de les Valls Catalanes del Tec i del Ter, així com d'altres assistents.


Aquest projecte va ser idea dels guardes dels refugis esmentats, i el Sindicat Mixt del Canigó i l'Ajuntament de Molló n'han estat els promotors, aconseguint finançament divers d'una banda i l'altra del Pirineu. En el cas de la part catalana del sud, el projecte ha tingut un cost de 14.844,64 euros, dels quals el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser (Departament de Territori i Sostenibilitat) n'ha aportat el 40,4%, l'Ajuntament de Molló el 31,5% i la Casa de la Generalitat de Perpinyà (Departament de la Presidència) el 28,1% restant.


Amb aquest projecte s'ha creat el track i descripció de la ruta, s'han instal·lat 2 panells informatius a cadascun dels refugis, s'ha recuperat el camí ramader de Maçanells (d'Espinavell a la frontera), s'ha creat una plana web en català http://www.voltaalcostabona.com/ i en francès http://tourducostabona.com/, s'han editat 2.000 mapes-guia de la ruta, i s'ha instal·lat una taula d'orientació al cim del Costabona.


Més informació a http://www.voltaalcostabona.com/.353 views0 comments

댓글


댓글 작성이 차단되었습니다.
bottom of page