Residus

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Icono de la aplicación Instagram

A partir del mes d’octubre de 2014, es canviarà el sistema de recollida de residus al municipi de Molló. Des de l’Ajuntament de Molló, d’acord amb el Consell Comarcal del Ripollès (que és l’ens que presta el servei de recollida i transport de residus a les plantes de tractament), s’ha cregut convenient prendre mesures preventives per a suavitzar un previsible augment del cost de la recollida de deixalles al municipi en els propers anys, així com per motius ambientals. Entre els motius econòmics d’aquesta mesura es troba l’anunci de l’Agència de Residus de Catalunya que incrementarà el cànon d’entrada de rebuig als abocadors o al fet que el cost de la recollida es podria veure incrementat d’acord amb el nou concurs d’adjudicació del servei pels propers anys. Entre els motius ambientals, es pot destacar que cal evitar viatges de camions amb pocs quilos de residus, millorant així l’eficiència de recollida, o la disminució d’emissions de CO2 (10,37 tones/any) pel fet de fer circular menys camions que funcionen amb combustibles fòssils.

 

 

 

Descarrega't el díptic informatiu!

Espinavell—Carrer d’Ençà

Compactador de rebuig

Contenidors de matèria orgànica

Contenidor de vidre

On hi ha les àrees d’aportació de residus al municipi?

 

 

 

 

Molló—Passeig del Vallespir

Compactador de rebuig

Compactador de paper i cartró

Compactador d’envasos

Contenidor de vidre

Contenidors de matèria orgànica

 

S’eliminen les àrees de residus de Piscina Municipal, Can Fumat, Embotits Costabona, Polígon del Serrat de les Bigues i de Ginestosa-Can Pairó.

 

Aquesta concentració de les àrees d’aportació de residus es deu al cost elevat que tenen els compactadors i que no permet instal·lar-ne a tot arreu. Si es deixen contenidors de rebuig com els d’ara escampats pel municipi, el camió hauria de circular amb una freqüència com l’actual, i per tan el seu cost seria el mateix d’ara, i això sense tenir en compte la futura pujada dels costos pels motius exposats anteriorment.

Quins residus generem a Molló?

 

 

 

 

 

 

 

Així és com separem ara les deixalles!

I així hauríem de separar els nostres residus!

A l’esquerra podeu  veure quin % teòric de residus  s’haurien de recollim a Molló.  A baix, en canvi, teniu el que realment recollim. Fixeu-vos-hi que generem molt de rebuig (o fracció resta) i que reciclem molt poc. Cal augmentar la recollida de matèria orgànica (del 8% hauríem de passar al 37%) d’envasos (del 2 al 9%) i de paper (del 6 a l’11%).

 

Quant paguem per la recollida i tractament de deixalles?

 

 

L’Ajuntament de Molló, entenent que és una molèstia el fet de desplaçar-se a tirar les escombraries en una àrea que es troba lluny de casa seva, ja va aprovar l’any 2012 una modificació de l’ordenança fiscal que regula la taxa d’escombraries. D’aquesta manera els contribuents paguen en funció del nucli o veïnat on es troben, i com més lluny estan dels pobles de Molló o Espinavell, menys paguen:

 

 

 

 

 

Ens cal reciclar!

 

 

 

 

 

 

 

 

I què cal portar a la deixalleria de Camprodon?

 

Dilluns, dimecres, divendres,  dissabte i diumenge: de 10 14 hores

Carretera C-38 (Desviament de Freixenet)

 

Pneumàtics - Fluorescents i làmpades de vapor de mercuri - Bateries - Dissolvents - Pintures i vernissos - Piles - Electrodomèstics que continguin substàncies perilloses - Olis minerals usats—Ferralla i metalls - Tèxtils - Olis vegetals usats - Ampolles de cava senceres - Fustes - Restes de poda o jardineria - Runes i restes de la construcció d'obres menors -  Mobles i altres - Ferralla electrònica (ordinadors, petits electrodomèstics, aparells electrònics...)

 

© Tots els drets reservats. Nota legal. Ajuntament de Molló - Carrer de Sant Sebastià, 2 - 17868 Molló (Girona)

 

Protecció de dades | Cookies | Avís legal

 z