top of page

S'inicia el desplegament del 4G i 5G al municipi: connexions més ràpides i major cobertura.


Les operadores de telefonia mòbil: Telefónica, Vodafone i Orange, han anunciat que durant les properes setmanes realitzaran al municipi de Molló el procés d'implantació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació, 4G i 5G, sobre les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, cosa que permetrà a la ciutadania gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i més gran extensió geogràfica.


El desplegament s'emmarca en el que estableix el Reial decret 579/2019, d'11 d'octubre, a partir del qual es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 694 i 790 MHz (canals 49 al 60 d'UHF) que fins llavors s'empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre,

procés també conegut com a Segon Dividend Digital. A partir de llavors, dites freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil de nova generació.


Principals avantatges: més i millor cobertura.


Amb la nova xarxa mòbil s'ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega com d'enviament de dades (fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició) o permetre treure el màxim profit a aplicacions en línia, com els videojocs.


La xarxa de telefonia mòbil de nova generació introdueix dues millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades presents a la geografia on tradicionalment fallava la cobertura. La segona, és la gran penetració a zones interiors dels edificis.


A més, la major cobertura que assoleix el desplegament a les bandes de 700 i 800 MHz millorarà el servei a l'interior d'edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de forma eficient.


Llega700, entitat gestora per si hi ha problemes de recepció de la TDT pel canvi de freqüències.


Llega700 és l'entitat gestora encarregada d'oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l'emissió mòbil 4G i 5G a les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, i la recepció del servei de TDT.


Per garantir aquesta compatibilitat, Llega700 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclou un procediment correctiu després de l'encesa de les estacions, pel qual Llega700 s'encarregarà d'atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions sense cap cost.


Per gestionar aquests serveis, s'ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega700.es

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page