top of page

Millora d'infraestructures ramaderes a la Muntanya de Molló amb una subvenció del parc natural.

Updated: Nov 28, 2022


Aquest mes de setembre han finalitzat les obres de millora de diverses infraestructures ramaderes a la Muntanya de Molló, dins l'àmbit del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.


Les actuacions han tingut un cost total de 7.728,27€ (IVA inclòs), i una subvenció de 6.939,11€ (89,8%) procedent de les ajudes destinades als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 (operacions 04.04.01 i 07.01.01) per a l'any 2022 de la Generalitat de Catalunya, amb el finançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) de la Unió Europea.


Concretament, s'ha actuat:


  • Neteja, sanejament i millora dels passos canadencs de La Canyola i de Collada Fonda (que es troben al terme de Molló, al llarg de la pista forestal d'Espinavell a Setcases).

  • Instal·lació de la senyalització viària advertint dels passos canadencs.

  • Construcció de dos passos per a persones, tipus "xican, al costat dels passos canadencs.

  • Instal·lació de dos passos flexibles electrificats al Puig de la Clapa i al Pla d'en Xanau, per evitar que els filats ramaders quedin oberts.

  • Instal·lació de 3 cartelleres informatives a Collada Fonda, La Canyola i Coll d'Ares advertint que està prohibit acampar o encendre foc, no està permès fer volar drons sense autorització, la recol·lecció està prohibida, cal separar-se del bestiar per evitar molèsties, cal dur el gos lligat i cal tancar els filats de bestiar.

Aquestes actuacions s'han realitzat per compatibilitzar l'ús públic amb el ramader, en el marc d'un espai amb alts valors naturals declarat parc natural.


Actuació finançada amb el fons FEADER: «Fons Europeu Agrícola de Desesenvolupament Rural: Europa inverteix en les zones rurals».




58 views0 comments
bottom of page