top of page

Molló es posiciona com a destinació de trail running i senderisme

Updated: Apr 6, 2020


Es presenta la VII Molló Trail, la cursa que recorrerà els Camins de la Retirada el proper 10 de maig, juntament amb la programació de l’estació de trail running i senderisme Domini d’Isards per al 2020.


La Molló Trail, organitzada per l’Ajuntament de Molló i l’estació de trail Domini d’Isards, arriba enguany a la seva setena edició carregada de novetats. D’una banda, es consolida la distància de mitja marató amb la cursa clàssica de 21k, un circuit molt corredor que desvetlla paisatges de la Retirada des de Molló fins a Coll d’Ares amb magnífiques vistes a l’Alta Garrotxa i a tot el Pirineu Oriental.


En paral·lel, s’ha allargat la segona cursa fins aconseguir la distància de 43k per fer-la marató. Aquest canvi ha estat molt ben acollit per corredores i corredors, que consideren aquesta modalitat homologable. El nou traçat incorpora altres camins de la retirada, com la baixada a La Farga des de Coll Pregon o el tram entre La Farga i Coll de Siern. Ambdós ens descobreixen boscos fantàstics de la vessant francesa i vistes inèdites de la cara nord del Costabona. La marató baixarà un any més fins a Prats de Molló, municipi col·laborador de la cursa.


Una altra innovació ha estat la convocatòria de l’entrenament oficial de la cursa, que tindrà lloc dues setmanes abans, dissabte 25 d’abril. L’objectiu és que qui ho desitgi pugui fer un reconeixement d’una part del traçat nou del circuit marató i familiaritzar-se amb l’orografia de la cursa.


Més enllà de l’aspecte esportiu, les novetats també s’han fet evidents en l’apartat organitzatiu. En aquest sentit, s’ha posat la sostenibilitat al centre amb decisions com l’eliminació dels gots en els avituallaments, que seran substituïts per gots de silicona lliurats com a obsequi a cada corredora o corredor en la bossa de benvinguda. També s’eliminaran elements dels avituallaments que no siguin reutilitzables o fàcilment degradables i es farà especial sensibilització sobre els residus que les persones participants puguin llençar al llarg del circuit. A més a més, es fomentarà l’ús del transport públic en la mesura del possible, així com la utilització de cotxes compartits.


Tanmateix, la sostenibilitat no s’acaba amb els temes mediambientals. La convivència amb l’entorn -la pagesia- i el suport a la seva promoció també en formen part. Per aquest motiu, l’endemà de l’entrenament oficial, el 26 d’abril, tindrà lloc una jornada solidària en què s’instal·laran passos fixes en punts del fil elèctric que cal obrir i tancar sovint durant la cursa i, també, en la pràctica del senderisme. Hi són convidades totes les persones inscrites, que gaudiran d’un descompte en el dorsal, i aquelles que vulguin voluntàriament contribuir a la tasca.


Finalment, destaca també com a novetat el village de la cursa. A l’entorn del punt de sortida i arribada s’està configurant un espai de lleure, amb música, inflables i una food truck, així com una fira de producte local, material esportiu i energies renovables i una mostra de les curses de muntanya de la comarca que es vol que s’acabi convertint en un referent del territori. Aquest espai serà enguany més atractiu per a famílies i acompanyants que, esperem, gaudiran d’un dia complet a Molló a l’entorn de la cursa.


Més enllà de la cursa, Molló és destí de trail running i senderisme els 365 dies de l’any


També es presenta el calendari d’activitats de l’estació de trail running i senderisme Domini d’Isards. Amb seu a Espinavell, al Refugi Els Estudis, l’estació programa múltiples activitats al llarg de l’any. La primera, aquest cap de setmana del 14 i 15 de març, amb un training camp hivernal per a noies corredores , el «Córrer en Femení», un clàssic que es repeteix per quart any consecutiu.


El calendari inclou, d’una banda, formacions i entrenaments de cap de setmana o d’un sol dia i activitats de trail running en diverses modalitats -marató, quilòmetre vertical, ultra trail-. Aquestes jornades estan sempre a càrrec d’esportistes i professionals de primer nivell, com la Sílvia Leal, la Laia Díez, la Sílvia Puigarnau, la Núria Codina, l’Anna Grífols o en Jordi Gamito, la darrera incorporació.


Un altre bloc està centrat en les activitats de senderisme, un clàssic del Refugi Els Estudis, amb iniciatives destacades com la Marxa del Parc, travessa guiada de 45km en dos dies al llarg del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser que enguany arriba a la 6a edició, o la Gran Volta al Costabona, de 31km, ruta circular de descoberta autoguiada del Parc i de la Reserva Natural de Prats de Molló i impulsada gràcies a un projecte transfronterer entre l’Ajuntament de Molló i Grand Site Canigó.


Finalment, l’estació presenta també altres novetats, com el retir de ioga i senderisme, un cap de setmana diferent, amb passejades meditatives i tir amb arc zen, una modalitat que cada vegada té més demanda i que encaixa a la perfecció amb l’entorn privilegiat d’Espinavell.


Amb aquesta proposta, l’estació Domini d’Isards posa les bases per seguir creixent i per arribar a un públic cada vegada més ampli que pugui venir a gaudir del Pirineu Oriental amb propostes sostenibles i que posen en valor paisatge i gent, el territori.


Més informació de la Molló Trail a www.mollotrail.cat

Més informació del Domini d’Isards a www.dominidisards.com


91 views0 comments
bottom of page