top of page

Notícies - Pàgina 1

NÚRIA PUIGBLANQUÉ I JORDI CASABÓ SÓN LA NOVA PUBILLA I HEREU DE MOLLÓ. EL QUINTO SOLIDARI PER “LA MARATÓ DE TV3” RECAPTA 655 EUROS.

27/11/12 - Regidoria d’Afers Socials i Culturals

 

Del 22 al 26 de novembre de 2012 es va celebrar una nova edició de la Festa Major de Molló, en honor a la seva patrona, santa Cecília. Els actes van transcórrer amb normalitat i alguns van tenir una elevada participació. La festa va començar amb el pregó a càrrec de la pubilla i hereu sortints, Mariona Rota i Aleix Vila. L’altre acte del divendres, el Quinto per recaptar fons per la Marató de TV3 va aconseguir 655 euros que es destinaran a la investigació contra el càncer.

 

Durant el dissabte, es va dur a terme la primera edició de l’Enfilada 2012, on Joan Compte i Jaume Guàrdia van ser els vencedors en categoria masculina i Laia Suñer i Laura Pastoret en categoria femenina. La castanyada, els inflables, el campionat de ping-pong o el de truc es van celebrar amb normalitat.

D’entre els actes de la festa cal destacar l’elecció de Núria Puigblanqué i Jordi Casabó com a nova pubilla i hereu de Molló. Els guanyadors del Concurs de Fotos foren Neus Pastoret (categoria d’éssers vius i societat) i Gerard Pairó (paisatge).

 

DEL 22 AL 26 DE NOVEMBRE, FESTA MAJOR DE MOLLÓ​​

19/11/12 - Regidoria d’Afers Socials i Culturals

 

Del 22 al 26 de novembre de 2012 es celebrarà una nova edició de la Festa Major de Molló, en honor a la seva patrona, santa Cecília. L’Associació Cultural Juvenil de Molló, que organitza la festa, ha previst tot tipus d’activitats per a tots els gustos i públics. Des d’aquest dijous i fins dilluns s’han programat diversos actes, que van des d’activitats esportives (com el campionat local de truc o de ping-pong) fins a àpats populars (com el sopar del jovent, la castanyada o l’esmorzar amb productes de la matança del porc), passant pels actes religiosos o els balls.

 

Enguany destaca com a novetat la primera edició de “L’Enfilada”, una cursa esportiva popular de deu quilòmetres de recorregut que també es podrà fer caminant. També es repeteix una activitat solidària per a recaptar fons per a la Marató de TV3 i que serà un quinto popular el divendres a la nit amb obsequis per part dels diferents establiments de Molló. No hi faltaran l’elecció de la pubilla i l’hereu o l’exposició del II Concurs de Fotos “Molló, el seu entorn i la seva gent”, que es podrà visitar els dies de la festa al Centre Social i Cultural Migjorn.

 

S’INICIEN LES OBRES DE RESTAURACIÓ DEL PROGRAMA ROMÀNIC OBERT A L’ESGLÉSIA DE SANTA CECÍLIA DE MOLLÓ​

19/11/12 - Regidoria de Territori i Obres Públiques

 

La setmana passada es van iniciar les obres de restauració de l’església de Santa Cecília de Molló, promogudes per la Parròquia de Santa Cecília de Molló, del Bisbat de Vic, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de, i l’Obra Social de la Caixa, en el marc del conveni per impulsar el Programa Romànic Obert, per a la conservació del patrimoni arquitectònic català, amb una despesa de gairebé 200.000 euros.

 

El projecte preveu diferents treballs, com ara la restauració del rosetó, la realització de zona una pavimentada en l’accés a l’església, la construcció d’un nou cancell d’entrada, la neteja, eliminació de plantes i excrements d’aus a les façanes, la col·locació de malles antiocells en les obertures del campanar, la restauració de la volta inferior del cor, la substitució de l’equip tèrmic i dels emissors del sistema de calefacció actual i una neteja superficial amb projecció de pols de vidre micronitzat a la portadala.

 

S’AMPLIEN LES EXPEDICIONS D’AUTOBUS ENTRE CAMPRODON I MOLLÓ, MILLORANT SUBSTANCIALMENT LES CONNEXIONS EN TRANSPORT PÚBLIC ENTRE EL MUNICIPI I  CAMPRODON.

17/10/12 - Regidoria de Territori i Obres Públiques

Des del passat mes de setembre s’ha posat en marxa una sèrie de noves expedicions d’autobús que connecten Molló amb Camprodon, i viceversa. Fins ara aquesta línia només realitzava les expedicions corresponents al transport escolar (al qual podien pujar particulars) de dilluns a divendres i en temporada lectiva. A partir del 12 de setembre, s’incrementen les expedicions habituals (transport escolar) amb 4 noves connexions el divendres (1 de Molló a Camprodon i 3 de Camprodon a Molló), i  6 connexions el diumenge (3 de Molló a Camprodon i 3 de Camprodon a Molló). Algunes d’aquestes connexions del divendres i/o diumenge permeten enllaçar amb les línies regulars de Ripoll-Camprodon o Barcelona-Camprodon. Així doncs, per exemple, el divendres es pot agafar el bus de Barcelona (19:15h) i arribar a Molló (21:45h), i el diumenge es pot tornar des de Molló (16:30h) a Barcelona (19:00h). El servei es operat per TEISA, gràcies a un acord entre l’Ajuntament de Molló i el Consell Comarcal del Ripollès, i en col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Per a consultar els horaris de la línia, cliqueu aquí.

 

EL NÚMERO 0448, GUANYADOR DE LA POLLINA DE LA TRIA DE MULATS

15/10/12 - Regidoria de Medi Rural i Sostenibilitat

 

El número 0448 va ser el guanyador del sorteig d’una pollina en el marc de la Tria de Mulats d’Espinavell. A data d’avui encara no es coneix qui és l’afortunat/da. Si tens el número posa’t en contacte amb l’Ajuntament de Molló, al 972.74.03.87, abans del 21 d’octubre de 2012, data en què caduca el sorteig.

 

GAIREBÉ 7.000 PERSONES VISITEN LA TRIA DE MULATS D’ESPINAVELL, QUE APLEGA UNS 270 CAPS DE BESTIAR EQUÍ. EL MAS CAN FREIXA GUANYA EL PREMI AL MILLOR ESCAMOT.

15/10/12 - Regidoria de Medi Rural i Sostenibilitat

El passat 13 d’octubre es va dur a terme una nova edició de la Tria de Mulats d’Espinavell amb cap incidència destacada. Josep Coma, l’alcalde, ha valorat positivament aquesta edició, que va comptar amb gairebé 7.000 visitants i més de 270 caps de bestiar equí. La jornada es va produir sense incidents, i únicament la baixada del bestiar es va retardar gairebé una hora per problemes a l’hora de recollir el bestiar (a causa de la boira) i que va fer que un parell d’escamots d’uns 25 caps no baixés a la fira. D’altra banda, les retencions per accedir al nucli d’Espinavell van ser importants, acumulant fins a 5 quilòmetres de cua. La iniciativa del bus llançadora entre Molló i la fira va ser molt ben rebut i va funcionar amb normalitat, tot i que es van registrar algunes cues en hores punta per poder-lo agafar. La resta de la jornada es va desenvolupar amb normalitat. Pel què fa als premis als millors exemplars, aquests foren per: Joan Moret (Mas la Illa de Llanars) per la millor parella (euga i pollí); Jordi Corcoy (de Molló) per la millor euga; Josep pastoret (Mas Can Carol de Molló) per la millor pollina; Joan Fontdecaba (Mas La Moixa de Llanars) pel millor semental; i Àngel Freixa (Mas Can Freixa de Molló) pel millor escamot.

EL PLENARI MUNICIPAL VA APROVAR LA MODIFICACIÓ DE LES ORDENANCES FISCALS PER L’EXERCICI 2013

25/09/12 - Regidoria de Governació i Hisenda

 

El Ple de 21 de setembre de 2012, va aprovar la modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici 2013. Concretament es va aprovar modificar les ordenances següents: Ordenança fiscal 7- Taxa per expedició de documents administratius, Ordenança fiscal 9- Llicències urbanístiques, l’Ordenança fiscal 12- Taxa per recollida d'escombraries i deixalles i l´Ordenança fiscal 16- Taxa pel subministrament d'aigua. En el cas de la modificació de l’Ordenança fiscal 7-Taxa per expedició de documents administratius s’han afegit alguns epígrafs que no estaven previstos en l’anterior ordenança, com ara la taxa per expedir determinades certificacions o de títols de concessió funerària. La modificació de l’Ordenança fiscal 9- Llicències urbanístiques també ha consistit en afegir alguns epígrafs com ara la taxa per tramitar les llicències per parcel·lar o segregar finques, i la taxa d’expedients d’obres subsidiàries. També s’ha modificat l’Ordenança fiscal 12- Taxa per recollida d'escombraries i deixalles, que canvia el sistema de tarificació adaptant-lo al nou sistema de recollida de deixalles a través de compactadors, que entrarà en funcionament aquest 2013, i en funció de la distància des de l’habitatge i el punt de recollida. Cal esmentar que aquesta taxa conserva les mateixes tarifes que l’any anterior, ja que no es modifica la tarifa (tampoc s’hi ha afegit l’increment de l’IVA), sinó el sistema que discrimina la quantitat a pagar. I finalment, s’ha modificat l’Ordenança fiscal 16- Taxa pel subministrament d'aigua. En aquest cas es modifiquen els trams i s’incrementen 0,02€/m³ per a cada tram.

EL PLE APROVA PROVISIONALMENT EL PRESSUPOST DEL 2013, QUE S’INCREMENTA UN 4%, I ARRIBA ALS 442.381,73 EUROS.​

25/09/12 - Regidoria de Governació i Hisenda

 

El Ple de l’Ajuntament de Molló, de 21 de setembre de 2012, va aprovar per unanimitat el Pressupost i la Plantilla de Personal per a l’exercici de 2013. Respecte l’any 2012, el Pressupost s’ha vist incrementat un 4%, bàsicament per l’increment del capítol d’impostos directes, que preveu recaptar uns 197.000 euros (la majoria provinents de la puja de l’IBI aprovada pel Govern de l’estat a mitjans dels 2012). Pel què fa a les despeses, el capítol de personal s’emporta el 22% del pressupost, mentre que el 47% es destina a la compra de béns corrents i serveis. El 5% del pressupost va destinat a inversions reals. Si es fa una anàlisi sectorial, la Regidoria de Presidència i Règim Intern gestionarà el 31% del pressupost, la de Governació i Hisenda el 12%, la de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local un 4%, la de Serveis Municipals i Veïnats un 22%, la de Territori i Obres Públiques un 19%, la de Medi Rural i Sostenibilitat un 2% i la d’Afers Socials i Culturals un 10%. 

 

UN SERVEI DE BUS ENTRE MOLLÓ I LA FIRA, NOVETAT DE L’EDICIÓ D’ENGUANY DE LA  TRIA DE MULATS D’ESPINAVELL PER A MILLORAR-NE LA MOBILITAT.

09/10/12 - Regidoria de Medi Rural i Sostenibilitat

El proper 13 d’octubre, dissabte, es durà a terme una nova edició de la Tria de Mulats d’Espinavell. Aquesta fira ramadera d’arrel tradicional aplegarà un any més uns 300 caps de bestiar equí procedent de 15 explotacions ramaderes dels municipis de Molló, Llanars i Camprodon. L’Ajuntament de Molló, organitzador de la fira, va presentar el cartell promocional d’enguany que mostra un escamot d’eugues en una fotografia feta fa uns anys per Mossèn Mel de Riudaura -gran apassionat de la Tria-. Com cada any, els actes de la fira seran els habituals, en una fira amb pocs canvis a fi de mantenir el caràcter tradicional i rural de la fira. A partir de les 10 hores, i durant tot el dia hi haurà la fira ramadera amb l’exposició i venda de bestiar equí, així com de la fira comercial amb venda de productes artesanals (embotits, formatges, mel, caramels, esquelles, maquinària agrícola, paraigües, roba i sabates de muntanya,...). A partir de les 10,30 hores tindrà lloc la Baixada de Bestiar, que un any més creuarà el riu Ritort al seu pas a Espinavell, una de les imatges més típiques de la fira.  A les 12,30 hores hi haurà entrega de premis als millors exemplars, i a la tarda la tria de mulats (separació dels pollins de les eugues). Al tenir lloc en un dia festiu, l’Ajuntament de Molló recomana arribar aviat a Espinavell, ja que es preveu l’assistència de molts visitants. Així mateix, enguany hi haurà un servei de bus gratuït entre Molló i la fira, que funcionarà ininterrompudament des de les 7 a les 15 hores, i que tindrà parades a Molló—Rotonda d’Entrada, Trencant d’Espinavell, Pont de Sant Benet i Fira. Es recomana fer ús d’aquesta línia de transport públic a fi de millorar la mobilitat.

 

EN MARXA LA SETENA EDICIÓ DE LA FIRA DE LA TRUMFA DE MOLLÓ

30/08/12 - Regidoria de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

El proper 9 de setembre de 2012 es durà a terme la setena edició de la Fira de la Trumfa de Molló. Com ens els darrers anys, la celebració d’aquesta fira al poble de Molló, omplirà els carrers del casc històric de parades que vendran tot tipus de productes artesanals, des de mel, a formatges o embotits. De totes maneres, el producte estrella serà la trumfa o patata de la Vall de Camprodon, que amb aquesta fira arrenca la temporada de la seva collita.

L’Ajuntament de Molló, organitzador de la fira, ha previst tot un seguit d’actes entorn d’aquest producte com ara un taller de cuina amb trumfes per a la mainada, un concurs sobre “El teu pes en trumfes” en què el guanyador s’emportarà tants quilos de trumfa com quilos pesi l’afortunat o afortunada, o el 4t campionat local de pelar trumfes. També, dins dels actes de la fira es durà a terme una de les poques actuacions castelleres que es poden veure al Ripollès, amb la participació dels Castellers de la Vila de Gràcia.

Destaca entre els actes, la degustació de trumfa que oferiran els restaurants del municipi a 2/4 de 12 a la Plaça Major.

 

ES RENOVA I AMPLIA LA SENYALITZACIÓ VIÀRIA DEL NUCLI DE MOLLÓ​

31/07/12 - Regidoria de Territori i Obres Públiques

Des de l’Ajuntament de Molló, apostant per millorar la mobilitat del nucli urbà de Molló, s’ha dut a terme un projecte de senyalització viària. Durant aquest mes de juliol s’ha col·locat tota la senyalització viària al nucli de Molló i al veïnat de Favars, que ha suposat una inversió de més de 15.000 euros. Concretament s’han marcat les places d’aparcament (que fins ara no ho estaven), regulant l’estacionament dins del casc històric, i s’han instal·lat els senyals verticals pertinents per millorar la seguretat viària i regular el trànsit. Amb l’execució d’aquest projecte, l’Ajuntament pretén ordenar la mobilitat dins el nucli de Molló, que en època de vacances i caps de setmana era bastant caòtica, amb vehicles estacionats arreu, i que sovint dificultaven l’accés i les maniobres a la resta de conductors. Amb aquesta actuación s’han senyalitzat més de 80 places d’aparcament dins el casc històric (Carrers de Sant Sebastià, Sant Cristòfol, Església, Castanyers, Guardiola, Setcases, Font Vella i les places Major, Font Vella i Conflent), així com s’ha habilitat l´aparcament dels Castanyers, a l’entrada de la població.

bottom of page