top of page

Notícies - Pàgina 3

Pàgina 1 / Pàgina 2 / Pàgina 3

XERRADA A CAMPRODON SOBRE ELS NOUS AJUTS LEADER 2011

20/10/11- Regidoria de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

Més informació clicant aquí  

Aquests ajuts van adreçats a tota persona o empresa que vulgui fer una inversió en els municipis del Ripollès. Les inversions, dirigides a PIMES i Microempreses del sector agroalimentari o turístic i a les microempreses de qualsevol sector (comerços inclosos), podran optar a obtenir el finançament Leader que pot arribar fins al 40 % del total d'inversió que s'adigui a les condicions que marcarà la convocatòria. Per tot això, es realitzarà una sessió informativa el proper dimecres 26 d'octubre, a les 20.00h, a la Sala de Plens de l'ajuntament de Camprodon.

EL DEPARTAMENT D'AGRICULTURA I MEDI NATURAL DE LA GENERALITAT ORGANITZA UNA JORNADA TÈCNICA A MOLLÓ

17/10/11 - Regidoria de Medi Rural i Sostenibilitat

Més informació clicant aquí  

El dia 20 d'octubre, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la seva oficina comarcal, organitza una jornada tècnica sobre "Gestió i maneig responsable en vaques de muntanya". A partir de les 10,45 hores, a la Sala de Plens. Informació de la jornada aquí.

 

LA TRIA DE MULATS D'ESPINAVELL D'ENGUANY APLEGA MÉS DE 300 CAPS DE BESTIAR I 5.000 VISITANTS

17/10/11- Regidoria de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

Més informació clicant aquí  

El dia 13 d'octubre es van aplegar a Les Planes d'Espinavell més de 300 caps de bestiar de 17 explotacions ramaderes de Molló, Camprodon i Llanars. La baixada del bestiar es va produir sense incidents, i gairebé 5.000 persones van contemplar aquest esdeveniment únic a Catalunya.

 

FINALITZEN LES OBRES DE REPARACIÓ D'UN TRAM DEL CARRER DE MOSSÈN JOAN GIRAMÉ A CAUSA D'UNA OBRA PARTICULAR

17/10/11 - Regidoria de Territori i Obres Públiques

La setmana passada finalitzaven les obres de reparació d'un tram del carrer de Mossèn Joan Giramé de Molló, que s'han executat a partir de l'aval d'unes obres particulars que s'estaven fent al carrer de Solà Morales i que van causar danys en aquest espai públic.

 

L'AJUNTAMENT BATEJA FINS A DOTZE CARRERS DEL NUCLI DE MOLLÓ I DEL VEÏNAT DE FAVARS.

12/09/11-Regidoria de Presidència i Règim Intern

 

El Ple del 2 de setembre va aprovar per unanimitat la modificació del Nomenclàtor municipal, tot posant nom a fins a 12 carrers nous, la majoria al veïnat de Favars, a la urbanització dels plans parcials Can Gassiot I i Can Gassiot II.

 

L'IBI I L'IMPOST SOBRE L'INCREMENT DEL VALOR DELS TERRENYS DE NATURALESA URBANA SÓN ELS IMPOSTOS QUE REGISTREN UNA PUJADA DEL 0,04% I 2% RESPECTIVALEMT.

05/09/11-Regidoria de Governació i Hisenda

 

El Ple del 2 de setembre va aprovar per unanimitat la modificació d'ordenances fiscals pel 2012. Concretament és va aprovar la derogació de les actuals 22 ordenances fiscals que té vigents aquest ajuntament, i aprovar les noves 19 que entraran en vigor a partir de l'1 de gener de 2012.

 

EL PLE APROVA EL PRESSUPOST DE 2012, DE 406.000 EUROS

05/09/11-Regidoria de Governació i Hisenda

 

El Ple del 2 de setembre va aprovar el pressupost i la plantilla de personal per a l'any 2012 de la corporació. Aquest pressupost puja a 406.000 euros, un 2,68% més que el pressupost de 2010 que era de 395.403 euros.

 

 

EL NÚMERO 0046 ÉS EL GUANYADOR DEL SORTEIG DE LA POLLINA DE LA TRIA DE MULATS D'ESPINAVELL 2011

14/10/11- Regidoria de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local 

El número 0046 va ser el guanyador del sorteig d'una pollina (o el seu valor en metàl·lic) efectuat el passat 13 d'octubre de 2011. Si teniu el número premiat, poseu-vos en contacte amb l'Ajuntament al 972.74.03.87. Caduca el dia 21 d'octubre de 2011.

 

LA FIRA DE LA TRUMFA SERVEIX MÉS DE 700 DEGUSTACIONS

12/09/11 - Regidoria de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

Més informació clicant aquí

 

La sisena edició de la Fira de la Trumfa de Molló va servir per consolidar la fira al municipi, a partir d'aquest producte local molt apreciat pels consumidors.

 

ARRANJAMENTS AL CAMÍ RURAL ENTRE ESPINAVELL I SETCASES

29/08/11 - Regidoria de Territori i Obres Públiques

En les últimes setmanes s'han realitzat els treballs d'arranjament al camí rural entre Setcases i Espinavell. Aquests treballs de manteniment que es fan cada any, suposen una millora de la pista, que a causa de les nevades i de les pluges queda en força mal estat.

 

MILLORES AL CAMÍ DE SANTA MAGDALENA, A FAVARS

29/08/11 - Regidoria de Territori i Obres Públiques

Més informació clicant aquí

 

Durant els passats dies s'ha dut a terme l'arranjament d'un tram del camí de Santa Magdalena, al veïnat de Favars.

 

ES PROHIBEIX LA CIRCULACIÓ AL CAMÍ DE FABERT A LA COLLADA DE PRATS DE MOLLÓ

17/08/11 - Regidoria de Medi Rural i Sostenibilitat

Des del passat 16 d'agost, l'Alcaldia va dictar un acord del govern municipal pel qual es prohibeix la circulació de vehicles -excepte veïns- pel camí municipal que discorre entre el nucli de Fabert i la Collada de Prats de Molló.

 

ACTUACIÓ DE ROGER MAS A MOLLÓ

16/08/11 - Regidoria d'Afers Socials i Culturals - Àrea de Cultura i Festes

Roger Mas va actuar el passat 14 d'agost de 2011 a Molló, en el marc del XII Festival de Música de la Vall de Camprodon. La Sala de Ball es va quedar petita per a veure l'actuació del cantautor solsoní. Roger Mas és un els artistes amb més personalitat del país. I en el seu concert d'aquest diumenge Molló ho va demostrar. Una guitarra i la seva veu greu van ser suficients per repassar la seva trajectòria musical de set discs, omplint de sonoritat la sala de ball d'aquest municipi de la Vall de Camprodon. L'oda a Francesc Pujols tancava un concert on no hi van faltar referents de l'obra de Mas com els poetes Jacint Verdaguer, Joan Maragall o el mateix Francesc Pujols. Un parell de bisos van tancar el recital que va tenir com a centre el seu darrer disc A la casa d'enlloc.

 

REPARTIT EL CARTIPÀS MUNICIPAL

04/07/11 - Plenari Municipal

El 17 de juny es va dur a terme el Ple d'organització per a la legislatura actual. Els Plens es continuaran celebrant els divendres, a les 21 hores, el mesos senars. En aquest Ple també es va donar compte del nomenament del primer tinent d'alcalde, que serà Lluís Pairó. Coma, Pairó i Aspar seran també els membres de la Comissió Especial de Comptes. El Ple també va servir per donar compte de les delegacions de l'alcaldia en matèria de competències. Així doncs el cartipàs municipal queda configurat de la següent manera: Coma, s'ocuparà de la Regidoria de Presidència i Règim Intern, Pairó de Governació i Hisenda, Llongarriu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Aspar de Serveis Municipals i Veïnats, Suñer de Territori i Obres Públiques, Buixeda de Medi Rural i Sostenibilitat i Solé d'Afers Socials i Culturals. Pots consultar el cartipàs a: http://www.mollo.cat/govern.htm

 

JOSEP COMA I GUITART, NOU ALCALDE DE MOLLÓ

14/06/11 - Plenari Municipal

El passat 11 de juny es va celebrar el Ple de constitució del nou Ajuntament de Molló. Sis dels set regidors electes van ser presents en aquest acte de constitució, ja que un d'ells era fora de vacances, i va excusar la seva assistència. D'aquesta manera, els sis regidors van prendre possessió del càrrec. En acabat, per majoria absoluta es va escollir com a nou alcalde al Sr. Josep Coma i Guitart.

 

EL NOU CONSISTORI TINDRÀ 4 REGIDORS I 3 REGIDORES

03/06/11 - Regidoria de Governació i Règim Intern - Àrea de Governació

 

La nova legislatura que començarà el dissabte 11 de juny de 2011, tindrà per primera vegada la màxima representació femenina que ha tingut el consistori de Molló. Dels 7 regidors, 3 seran dones (un 43%), mentre que 4 (57%) seran homes. El nou consistori tindrà en Mireia Solé la regidora més jove amb 24 anys, i el regidor més gran serà Lluís Pairó, amb 55 anys. Completen la llista Josep Coma (29 anys), Elena Llongarriu (38), Jordi Aspar (41), Pere Suñer (50), i Teresa Buixeda (43). La mitjana d'edat del nou ajuntament serà de 40 anys.

 

CARLES DESCAMPS, JOSEP PASTORET, JOSEP HEREU, MIQUEL BERTRAN I JOAN SAU DEIXEN L'ACTA DE REGIDOR

03/06/11 - Regidoria de Governació i Règim Intern - Àrea de Governació

Dels set regidors actuals, un total de cinc no continuaran com a regidors durant la propera legislatura que comença dissabte 11 de juny de 2011. Aquests són Carles Descamps (CiU), actual primer tinent d'alcalde i regidor de Planificació, Territori i Medi Ambient; Josep Pastoret (CiU), regidor d'Hisenda i Promoció Econòmica, i els tres regidors a l'oposició d'IM-AM: Josep Hereu, Miquel Bertran i Joan Sau.

 

L'ENDEMÀ DE LES ELECCIONS MUNICIPALS

23/05/11 - Regidoria de Governació i Règim Intern - Àrea de Governació

A partir de les eleccions del passat 22 de maig de 2011, s'obre un nou període a l'Ajuntament de Molló. A partir del dia 23 de maig, tots els càrrecs electes entre en funcions fins  ala data de constitució de l'ajuntament, l'11 de juny de 2011. En aquest dia es celebrarà el Ple de constitució de l'Ajuntament, on prendran l'acta de regidor els membres escollits, i d'entre ells n'elegiran l'alcalde. Al cap d'uns dies, es celebrarà un altre ple d'organització, on es realitzarà el repartiment de carteres de govern i es faran les delegacions oportunes.

 

CONVERGÈNCIA I UNIÓ GUANYA ELS 7 REGIDORS DE LA CORPORACIÓ.

23/05/11 - Regidoria de Governació i Règim Intern - Àrea de Governació

La candidatura de CiU va aconseguir els 7 regidors que conformen la corporació municipal. De fet, CiU va ser la única candidatura en aquestes eleccions. En total va votar el 61,94% del cens. El 9,38% dels vots van ser nuls, i pel què fa els vots a candidatures, el 78,74% dels vots van anar a la candidatura de CiU, i un 21,26% va votar en blanc.

 

LA PARTICIPACIÓ A LES ELECCIONS MUNICIPALS DE MOLLÓ REGISTRA UN 61,94%

23/05/11 - Regidoria de Governació i Règim Intern - Àrea de Governació

La participació a les eleccions municipals d'aquest 22 de maig de 2011 ha estat del 61,94%. Al llarg de la jornada, la participació ha estat relativament baixa, fins que de les 18 a les 20 hores, s'ha produït un increment important de la participació. De totes formes, la participació respecte les eleccions del 2007 ha baixat en 21 punts, ja que es va situar al 82,96%, any en que concorrien a les eleccions dues candidatures.

 

APROVAT EL PRESSUPOST DEL 2011, DE 395.403,00 EUROS.

17/12/10 - Regidoria de Promoció Econòmica i Hisenda - Àrea de Finances i Pressupostos

El Ple del 5 de novembre de 2010 va aprovar el pressupost 2011 de la corporació municipal, que enguany arriba gairebé als 400.000 euros. El nou pressupost s'ha reduït un 32% respecte el de 2010, que era de 580.000 euros. Aquesta reducció es deu a què l'any 2010, el pressupost incorporava una obra contemplada en el Pla Únic d'Obres i Serveis: el Passeig del Ramal d'Entrada de Molló; que augmentava el pressupost habitual d'un ajuntament com el nostre, gràcies a l'aportació rebuda per part de la Generalitat.

Per partides, el 37% dels ingressos provenen dels impostos directes, i el 26% de les taxes. El 27% seran transferències corrents. Pel què fa a les despeses: el 37% corresponen a la compra de béns i serveis, el 22% en despeses de personal, i només el 5% suposen inversions reals.

 

RECTA FINAL DE LES OBRES DEL PASSEIG DEL RAMAL D'ENTRADA

28/03/11 - Regidoria de Planificació, Territori i Medi Ambient - Àrea d'Obres Públiques

 

Durant les últimes setmanes s'estan duent a terme els treballs per finalitzar les obres del Passeig del Ramal d'Entrada, incloses en el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya. Tots els serveis ja han estat acabats, havent finalitzat la xarxa de pluvials de tot aquest sector, renovat alguns trams de la xarxa de clavegueres, i col·locat l'asfalt i la vorera a tot el Passeig del Ramal d'Entrada i la prolongació del carrer de Solà Morales. També ja s'han executat part de les obres d'enllumenat públic i s'ha plantat tot l'arbrat. Així mateix ja es troba acabat el nou punt de recollida de residus. En els proper dies s'ha de finalitzar l'enllumenat, col·locar tot el mobiliari urbà (papereres, bancs,..), instal·lar les baranes de protecció en diferents punts, sembrar la herba en els espais verds, col·locar la senyalització viària, i adequar les zones d'aparcament a Els Castanyers i Sant Cristòfol.

 

FINALITZEN LES OBRES D'IL·LUMINACIÓ DE LA CARRETERA DE FAVARS, ENTRE LA PLAÇA DE LA FONT VELLA I CAN GASSIOT.

28/02/11 - Regidoria de Planificació, Territori i Medi Ambient - Àrea d'Obres Públiques

Aquest 25 de febrer de 2011 s'ha posat en marxa l'enllumenat públic en el tram inicial de la Carretera de Favars, entre la Plaça de la Font Vella i la urbanització de Can Gassiot. Aquestes obres es van dur a terme després de les demandes del veïnat de Favars, que reclamava la il·luminació d'aquesta tram de carretera veïnal molt concorreguda a peu, ja que es tracta de l'eix que comunica el nucli de Molló amb les masies de Can Moi, Can Burrat, Can Gassiot Vell i tota la urbanització de Can Gassiot (Carrers de Freixenet, Serra Cavallera, Roques Blanques, Canigó, Pirineus i Gra de Fajol). Aquesta via es molt utilitzada per anar a peu entre els dos nuclis urbans, sobretot a l'estiu, i estava mancada de llum. El projecte ha tingut un cost de 51.166,64 euros, dels quals el 58% els aportarà la Diputació de Girona, el 21% el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, i el 21% restant l'Ajuntament de Molló.

S’APROVA INICIALMENT EL PLA PARCIAL I PROJECTE D’URBANITZACIÓ DEL SECTOR CAN GASSIOT II.

12/01/11 - Regidoria de Planificació, Territori i Medi Ambient - Àrea d'Urbanisme

 

L'Alcaldia va aprovar inicialment el passat 13 d'octubre de 2010 el Pla Parcial de Can Gassiot II, iniciant doncs la tramitació administrativa per desenvolupar urbanísticament aquest sector del veïnat de Favars, on actualment hi ha dos plans parcials més executant-se (Can Gassiot I -a punt de finalitzar- i Paratge Favars -on encara queda un 12% per executar-). El passat 30 de desembre l'anunci d'exposició pública fou publicat al BOP, perquè en el termini d'un mes es puguin realitzar les observacions i al·legacions oportunes. El projecte d'urbanització, pendent encara d'aprovació definitiva -i que per tant pot variar- contempla la construcció de 38 habitatges (25 de venda lliure, 6 de preu lliure concertat i 7 de protecció oficial). El pla parcial ordena 26.083,77 m², dels quals el 77% seran sòl privat, el 10% espais lliures, el 5% sòl d'equipaments i el 8% serà sistema viari. Podeu consultar el pla a les oficines de l'Ajuntament.

 

NOVA CONVOCATÒRIA D'AJUDES PEL SERVEI DE LLAR D'INFANTS A PARES, MARES I/O TUTORS LEGALS

28/02/11 - Regidoria d'Afers Socials i Culturals - Àrea de Família

Ja està oberta la convocatòria d'ajudes pel servei de llar d'infants fora del municipi a pares, mares i/o tutors legals. Aquestes ajudes estan destinades a sufragar part dels costos de l'escolarització no obligatòria d'infants de 0 a 3 anys. Des de l'Ajuntament de Molló es vol ajudar econòmicament a aquelles parelles joves amb criatures que s'instal·len al municipi, i que no disposen del servei de llar d'infants a Molló, fet que comporta més molèsties i despeses per aquests pares i mares. Més informació al web www.mollo.cat/infants.htm

EL PLE MUNICIPAL APROVA PER UNANIMITAT TRES MOCIONS SOBRE LA VIA VERDA DEL TER, EL COST DEL SAT DEL CONSELL COMARCAL I LA SENTÈNCIA SOBRE LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA.

17/01/11 - Plenari Municipal

 

El 14 de gener de 2011, el Ple municipal va aprovar per unanimitat diferents mocions. La primera era sobre el perllongament de la via verda de Sant Joan de les Abadesses a Setcases, la segona sobre el rebuig a l'increment del cost del Servei d'Assistència Tècnica del Consell Comarcal del Ripollès i la última per mostrar el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a les escoles catalanes.

 

ENGUANY NO SE CELEBRARÀ LA FIRA TRANSFRONTERERA I DE LA RETIRADA DE MOLLÓ PER MOTIUS ECONÒMICS

10/02/11 - Regidoria d'Afers Socials i Culturals - Àrea de Fires i Festes

El regidor d'Afers Socials i Culturals Josep Coma, competent en matèria de Fires i Festes, ha anunciat avui que no se celebrarà enguany una nova edició de la Fira Transfronterera i de la Retirada, que celebraria aquest 2011 la seva quarta edició. El regidor ha explicat que a causa de la retallada que ha sofert el pressupost municipal, i sobretot també la partida destinada a fires i festes, ha fet replantejar el calendari firal i festiu a Molló. En aquest sentit Josep Coma ha remarcat que era més prioritari pel municipi continuar amb la Tria de Mulats d'Espinavell -d'enorme repercussió econòmica pel municipi- i amb la Fira de la Trumfa -que potencia un producte local i el negoci de la pagesia-, i deixar sense programar la Fira de la Retirada. El regidor ha dit que no es descarta tornar-la a fer si en anys propers les finances ho permeten. Pel que fa al calendari festiu, i d'acord amb l'Ass. Cultural Juvenil de Molló i les entitats organitzadores de les diverses festes, el regidor de Festes ha explicat que s'intentarà mantenir el calendari però amb grups i actuacions més barats.

FINALITZADES LES OBRES, PER IMPORT DE 7.500 EUROS,  DE LES MILLORES A LA PISTA POLIESPORTIVA DE MOLLÓ.

11/01/11 - Regidoria d'Afers Socials i Culturals- Àrea d'Esports

 

Amb gairebé 7.500 euros aportats pel Fons Estatal d'Ocupació i Sostenibilitat Local, la Diputació de Girona i fons propis s'han acabat avui les obres de millora a la Pista poliesportiva municipal, ubicada al Passatge del Serrat de Molló. Al juny de 2010 es va renovar tot el material esportiu de l'equipament (amb porteries i cistelles de bàsquet noves), a la tardor es van executar les obres incloses al FEOL de la nova pavimentació de la pista poliesportiva, i finalment en aquest any nou s'ha procedit a pintar la pista per tal de marcar els camps de joc de futbol i bàsquet.

 

L'EQUIP DE GOVERN HA ACORDAT NO APUJAR ELS IMPOSTOS I TAXES PER A L'ANY 2011

17/12/10 - Regidoria de Promoció Econòmica i Hisenda - Àrea d'Hisenda

L'Equip de Govern de l'Ajuntament de Molló va acordar, a inicis del mes de desembre, no modificar les ordenances fiscals per a l'any 2011, i per tant no apujar les tarifes i gravàmens que es cobren pels diferents serveis municipals. Segons Josep Coma, 2n tinent d'alcalde i portaveu de Govern, l'equip consistorial va decidir no modificar les taxes "ja que en una època de crisi econòmica en la qual ens trobem, i davant la pujada d'impostos per part d'altres administracions, ens sembla encertat no pressionar més fiscalment a la ciutadania". D'aquesta manera els impostos d'IBI, deixalles, aigua, cementiri, instal·lacions i obres, ús equipaments municipals,... no es veuran afectats.

L'AJUNTAMENT INSTAL·LA UN DESFIBRIL·LADOR

02/11/10 - Regidoria d'Afers Socials i Culturals - Àrea de Salut Pública

 

Amb l'objectiu d'oferir una assistència immediata en cas necessari, l'Ajuntament de Molló ha adquirit un desfibril·lador. Conscients dels beneficis de l'atenció immediata en casos d'aturada cardíaca, aquest aparell s'instal·larà a la primera planta de l'edifici de la Casa de la Vila, un lloc públic i força central, així com fàcilment accessible. El cost del desfibril·lador ha estat assumit pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Molló.

 

ACABEN LES OBRES DE CANALITZACIÓ I PAVIMENTACIÓ D'UN TRAM DEL CARRER DE SETCASES

24/09/10 - Regidoria de Planificació, Territori i Medi Ambient - Àrea d'Obres Públiques

El 24 de setembre es van donar per finalitzades les obres de Canalització i Pavimentació d'un tram del carrer de Setcases. Només el tram que forma part del continu urbà d'aquest carrer estava urbanitzat, mentre que la resta era una camí de terra que estava mol malmès i gairebé impracticable amb vehicle a causa de les pluges intenses. Amb aquesta obra s'ha construït la xarxa de clavegueram d'aquest sector, s'ha separat l'aigua potable sobrant del dipòsit municipal de Molló (que fins ara era abocada al clavegueram) i s'ha pavimentat tot el carrer des del nucli urbà fins al dipòsit d'aigua potable. Aquesta pavimentació, de l'accés al dipòsit, és una obra prevista i recomanada com a prioritària pel Pla Director de l'Aigua de Molló, mentre que la separació de l'aigua potable sobrant de la xarxa de clavegueram era una obra obligada per l'Agència Catalana de l'Aigua a fi de garantir que aquests cabals no anessin a parar a la nova depuradora, i que hagués de tractar les aigües que no són negres. Les obres han tingut un cost de 29.234,80 euros i han estat realitzades per l'empresa Germans Vilanova.

bottom of page