top of page

16 explotacions ramaderes portaran 300 caps de bestiar equí a la Tria de Mulats


Fins a 16 explotacions ramaderes de Molló, Camprodon i Llanars portaran fins a 300 caps de bestiar equí a la Tria de Mulats d'Espinavell, que tindrà lloc el diumenge 13 d'octubre de 2019.


Enguany, participaran animals de Mas Can Torrent (Veïnat de Ginestosa, Molló), Mas Can Illa (Veïnat de Ginestosa, Molló), Mas Can Pastoret (Veïnat de Ginestosa, Molló), Mas Can Gascó (Veïnat de Fabert, Molló), Mas Can Freixa (Veïnat dels Grells, Molló), Mas El Carol (Veïnat de Moixons, Molló), Mas La Coromina (Molló), Mas Can Coronel (Veïnat del Riberal, Molló), Mas Can Bac (Veïnat de Moixons, Molló), Mas de Cruanyes (Veïnat de Freixenet, Camprodon), Mas de Fogonella (Veïnat de Freixenet, Camprodon), Mas Can Xacó (Veïnat de Freixenet, Camprodon), Mas Les Fonts (Veïnat de Freixenet, Camprodon), Mas La Illa (Llanars) i Mas La Moixa (Llanars). Entre tots plegats portaran a la fira uns 200 caps de bestiar major (eugues i cavalls) i uns 100 pollins o mulats.


La majoria d'aquest bestiar ha pasturat durant l'estiu a les muntanyes de Rojà, al Conflent (Catalunya Nord), on es conserven drets de pastura.


Es preveu que cavalls i eugues arribin a Les Planes d'Espinavell cap a 2/4 d'11 i les 11 del matí, i a partir de llavors es quedin a la fira fins a mitja tarda. Al migdia hi haurà entrega de premis al millor escamot, millor euga, millor pollí/pollina, millor semental i millor parella (euga i pollí).


També hi haurà fira comercial, amb una quarantena de parades de productes diversos (embotits, formatges, mel, roba de muntanya, ferreteria, maquinària agrícola, oli, pa i coques,...).


Com en edicions anteriors, hi haurà un servei de bus gratuït ininterromput de 7 a 17 hores entre Molló i Espinavell. Es recomana fer ús d'aquest transport, ja que l'accés a Espinavell amb vehicle particular és complicat a causa de la orografia del lloc. Així doncs, els vehicles particular que vulguin pujar a Espinavell estaran obligats a aparcar a la zona d'estacionament de la fira (5€ per tot el dia), fins que s'exhaureixi la capacitat del mateix.


Es recorden doncs, les afectacions de trànsit a la carretera GIV-5225 des d'Espinavell a la C-38, el dia 13 d'octubre:


Trànsit en sentit Sud (cap a Molló/Camprodon): Quedarà tallada al trànsit la carretera GIV-5225, des de les 7 a les 14 hores.


Trànsit en sentit Nord (cap a Espinavell): Es podrà circular fins a omplir l'aparcament habilitat a la fira (5€) i/o fins que els Mossos d'Esquadra d'acord amb Alcaldia ordenin tallar la carretera per motius de seguretat. Aproximadament abans de les 9 del matí la carretera podria estar tallada.


La fira té el suport econòmic de CaixaBank, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Ripollès.


Més informació al web https://www.mollo.cat/triademulats


217 views0 comments
bottom of page