top of page

40.393,36€ per l'arranjament de diversos desperfectes causats pels aiguats del 14-15 d'octubre 2018.

Updated: Apr 15, 2019


Des del 15 d'octubre i fins avui s'han anat arranjant diferents espais que van patir algun dany a causa dels aiguats del 14 i 15 d'octubre de 2018. Bàsicament les afectacions al municipis van ser sobre camins rurals, ja que la força de l'aigua va provocar esllavissades, xaragalls, obstrucció de tubs de desguàs d'aigua de torrents,... entre d'altres.


Concretament s'han arranjat:


a) Retirada d'una esllavissada al Camí de la Retirada-GR-11, a la zona pròxima a la carretera C38.

b) Construcció d'una escullera al camí de Quatre Camins (fotografia) a causa de l'esllavissada que s'hi va produir, i que amenaçava d'ensorrar el camí superior, per on passa el Camí de la Retirada i el GR11.

c) Anivellament del Camí del Pas dels Lladres, i recuperació del pas amb vehicle pel Torrent de Coll d'Ares, al veïnat de Ginestosa, que va desaparèixer a causa dels aiguats.

d) Retirada de sediments acumulats als guals del Torrent de Coll Pregon (en dos punts) a Espinavell, ja que l'aigua va col·lapsar els tubs de desguàs i circulava per sobre els guals.

e) Construcció d'una escullera i reposició de la barana de fusta en diversos trams de la pista forestal d'Espinavell a Setcases. L'aigua es va emportar la barana de protecció entre la pista i el riu Ritort, i també alguns marges, fet que amenaçava amb l'ensorrament de la pista forestal.

f) Arranjament del Camí de Santa Magdalena i Font de la Pega, ja que tub de la captació d'aigua de Favars havia quedat desenterrat per la força de l'aigua, que es va emportar part del camí de terra.

g) Reparació i segellat d'esquerdes de la Placeta de Fabert, provocades per l'aigua.

h) Reparació de les carreteres de Fabert i de Ginestosa, amb alguns forats, xaragalls i desperfectes causats pels aiguats.


A data d'avui, queden per executar dues actuacions:


a) Construcció d'una escullera al gual del riu Ritort al seu pas pel Riberal i retirada de sediments acumulats en aquest espai.

b) Arranjament camí vell de Fabert, al mateix nucli urbà de Fabert.


La falta de finançament (fins ara assumit per fons propis de l'Ajuntament) i els permisos de l'Agència Catalana de l'Aigua per actuar en zones pròximes als rius, ha provocat un retard en l'execució d'aquestes actuacions.


L'Ajuntament ha demanat ajudes a la Diputació de Girona, a la Generalitat de Catalunya i a l'Estat, sense que a data d'avui hi hagi confirmació de cap atorgament d'ajuda econòmica.




56 views0 comments
bottom of page