top of page

Acaba el projecte de reordenació de Coll d'Ares

Updated: Nov 5, 2020


A finals del mes d'octubre de 2020 han finalitzat les obres del projecte de "Reordenació de Coll d'Ares: porta d'entrada del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser".


El projecte s'ha pogut executar sense problemes i ha consistit en:


Aparcaments: S’han pavimentat les dues àrees d’aparcament amb asfalt i s'han senyalitzat les zones d'estacionament per a turismes, autocaravanes i motos (amb una 30 d'aparcaments en total).


Senyalització: S’han retirat dues cartelleres molt grans de l’espai de Coll d’Ares per millorar l’estètica i el paisatge de l’entorn. També s'han redactat els textos i dissenyat dues cartelleres en català. La primera és sobre els valors naturals del parc, i la segona sobre els valors culturals (la retirada i la frontera). Aquestes cartelleres s’han instal·lat a Coll d’Ares i ajuden al visitant a entendre el patrimoni natural i cultural d’aquets punt.


Tot i no està previst en el projecte, s’ha cregut necessari de disposar dels materials de les cartelleres en castellà, anglès i francès, pel què s’han traduït els materials i a partir d’un enllaç de codi QR, els materials són consultables i descarregables en format online i accessibles des dels webs https://www.mollo.cat/parc-natural-capcaleres-ter-i-freser en català, https://www.mollo.cat/pncollaresesp en castellà, https://www.mollo.cat/pncollaresfra en francès i en anglès al web https://www.mollo.cat/pncollareseng.


Millora zona de lleure: S’ha dut a terme l’arranjament de la zona de pícnic tal i com estava prevista, amb la instal·lació de bancs i taules noves (s’amplia capacitat respecte als vells que hi havia) i s’instal·len papereres. També s’ha col·locat una tanca perimetral per no permetre l’accés amb vehicle a aquest espai, fet que es produïa sovint.


Instal·lació de passos senderistes: S’han instal·lat els 6 passos de senderista previstos en l’itinerari de la cursa de la Molló Trail, que discorre en gran part per territori del parc natural. Aquests senders també són molt utilitzats per caminar durant tot l’any. D’aquesta manera fem compatible l’activitat ramadera, fonamental en el parc, amb l’ús públic dels senders ja sigui per caminar, passejar, gaudir de la natura o fer esport. Aquests passos s'han col·locat a La Casilla, Quera del Boc, Coll d'Ares, El Ciuró d'Espinavell, Els Grells i a La Bola.


Les obres han tingut un cost de 41.697,49 € dels quals 28.878,14€ (un 70%) han estat subvencionats pel Departament de Territori i Sostenibilitat a través del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.




bottom of page