top of page

Aprovat el nou Pla local de Joventut 2022-2025

Updated: Sep 30, 2022


El Ple de 23 de setembre de 2022 va aprovar el Pla Local de Joventut de Molló 2022-2025.


El Pla Local de Joventut de Molló 2022-2025 és un document que detalla les línies de treball del municipi en matèria de joventut impulsades des del propi Ajuntament i el Servei de Joventut del Consell Comarcal del Ripollès per als propers anys.


El objectius generals d'aquest pla són:


  • Impulsar polítiques locals en matèria de joventut tenint en compte les principals línies d’intervenció: educació, treball, habitatge, salut i participació.

  • Oferir un espai de diàleg entre les persones joves del municipi i l’Ajuntament per tal de poder realitzar un treball conjunt en matèria de joventut.

  • Seguir treballant de forma coordinada amb els diferents agents de la comarca del Ripollès per tal d’establir línies d’intervenció clares i realistes.


I els objectius específics són:


  • Oferir recursos i serveis a la població juvenil de forma coordinada amb el Consell Comarcal.

  • Dinamitzar els i les joves de Molló i fer-los partícips en els processos de decisió de les diferents activitats dirigides a aquest col·lectiu.

  • Treballar de forma coordinada amb els diferents agents per tal d’afavorir el retorn després dels estudis de les persones joves al municipi.

  • Vetllar per la diversitat d’activitats d’oci ofertes al públic juvenil, responent així a la varietat d’interessos d’aquests.

  • Treballar de forma coordinada amb els diferents municipis de la vall per tal de realitzar accions conjuntes en benefici a les persones joves.

  • Oferir primeres experiències laborals a les persones joves.

  • Afavorir que les persones joves puguin viure en municipis petits i disposin de facilitats per a diferents serveis.

  • Promoure viure en entorns rurals.

  • Treballar per aconseguir l’accés a l’habitatge per a les persones joves.

  • Oferir a les persones joves espais d’oci i de lleure que responguin als seus interessos.


Per aconseguir aquestes objectius, es plantegen les següents línies de treball:


Activitats juvenils


Oferir activitats que siguin d’interès per a les persones joves és una forma de vincular aquestes amb el municipi, promovent la participació de les i els joves, però sobretot com a eina per treballar el vincle (Tardes joves, activitats de festa,...)



Ocupació juvenil


Les primeres oportunitats laborals de les persones joves són molt importants, ja que permeten adquirir tot una sèrie de competències transversals que seran útils per al seu futur professional, en aquesta línia les accions previstes són: Brigades joves i Treball al municipi.


Ser jove i viure a Molló: un projecte de vida per a joves que volen viure en un petit municipi de muntanya


Viure en entorns rurals sovint està associat als inconvenients que pot suposar la falta de serveis o les distàncies que s’han de recórrer diàriament, és per això que des de l’ajuntament es treballa per tal de que viure en un petit municipi de muntanya, que presenta grans avantatges com la connexió directe amb la natura, apostar per una vida més tranquil·la o sentir-se que es forma part d’un municipi que cuida les relacions personals i el suport mutu, sigui una opció triada per a les persones joves.


Aquest projecte inclou diferents accions que pretenen afavorir el voler viure a Molló, aquestes són: Ajudes econòmiques per a l’escolarització a la llar d’infants, Casal d’estiu, possible reobertura de l’Escola d’Infantil i Primària, Habitatge de protecció pública i Millores en la mobilitat.


Accions coordinades amb la resta de municipis


Com a poble rural i de muntanya, la bona relació amb la resta de municipis de la vall és un element clau per aconseguir impulsar accions que individualment serien inviables, i que aporten un benefici comú (Curs monitor/es de lleure educatiu, curs de gralla i percussió...)


Aquestes línies de treball serveixen com a eix de cara als propers anys, això no significa que si sorgeixen nous projectes i oportunitats de treball amb les persones joves aquestes s’inclouran en el dia a dia de la política municipal.


Podeu consultar el Pla Local de Joventut 2022-2025 al web https://www.mollo.cat/joventut



Jove decideix, sessió participativa de joventut


El dia 19 d'octubre hi ha prevista una tarda jove que serà una sessió participativa per analitzar les propostes que es van realitzar a l'enquesta per elaborar el nou Pla Local de Joventut.

84 views0 comments
bottom of page