top of page

Arranjament dels oratoris de Favars i El Riberal


L'Ajuntament de Molló ha arranjat els oratoris de la Mare de Déu de Núria, patrona del veïnat de El Riberal, i de Santa Magdalena, patrona del veïnat de Favars, ja que presentaven algunes deficiències pel pas del temps.

L’arranjament dels oratoris dels veïnats va ser la tercera proposta més votada dels pressupostos participatius de 2020 (per darrera de la millora de la façana de la capella de Sant Sebastià i dels nous jocs esportius saludables). Tot i no existir suficient dotació econòmica per poder tirar endavant aquesta tercera proposta, l'Ajuntament amb fons propis ha dut a terme aquesta actuació en el dos oratoris que presentaven majors deficiències i que calia actuar-hi per preservar-los.

En el cas de l'oratori de Santa Magdalena quedarà pendent pintar-lo, que es farà en els propers dies.

Al terme de Molló hi ha 7 veïnats i pràcticament tots conserven el seu oratori en honor a algun sant-patró: Santa Magdalena a Favars, la Mare de Déu de Núria a El Riberal, Sant Benet a El Grells, Sant Joan a Espinavell, Sant Isidre a Fabert o Sant Pere a Ginestosa. També se sap que el veïnat de Moixons tenia com a patró a Sant Bernabé, però només queden les restes d'aquest oratori. En el cas del veïnat de Can Solà no es coneix si existia patró.





114 views0 comments
bottom of page