top of page

Can Freixa, La Coromina, El Carol, Can Illa i Can Pastoret premiats a la Tria de Mulats 2023


Com cada any, el 13 d'octubre (diada de Sant Eduard) s'ha celebrat la Tria de Mulats d'Espinavell, amb una assistència al voltant de les 6.000 persones que han gaudit de l'espectacle de veure baixar de la muntanya més de 300 caps de bestiar equí.


La fira ha comptat amb la presència de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, Amadeu Rosell, president del Consell Comarcal del Ripollès i alcalde de Llanars, el Sr. Jordi Munell, diputat al Parlament de Catalunya, de diversos alcaldes de la comarca, i el cap de l'oficina comarcal del Ripollès del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que han acompanyat a l'alcalde de població, Josep Coma.


El bestiar ha començat a arribar cap a les 10:30 hores a Les Planes d'Espinavell, en un divendres de pont i amb molt bon temps, que han propicitat l'assistència de milers de persones.


El jurat del concurs, format per tres membres de la Federació de Cavall Pirinenc Català, han valorat els exemplars presents a la fira, essent els guanyadors:

  • Millor escamot: Can Freixa (Molló).

  • Millor euga: El Carol (Molló).

  • Millor semental: Can Pastoret (Llanars).

  • Millor pollina: Can Illa (Molló).

  • Millor parella (euga i pollí): La Coromina (Molló).


El número premiat del sorteig ha estat el 1158, que ha anat a parar a mans d'un jove de Tregurà.


Durant la jornada s'ha celebrat també una fira artesanal on s'han pogut adquirir formatges, coques, embotits, oli, paraigües, fruita, esquelles, bastons,...


També ha funcionat de les 7 a les 17 hores, un servei de busos llançadora entre Molló i la fira d'Espinavell, amb molta afluència de persones que han hagut de fer molts minuts d'espera per poder arribar a Espinavell des de Molló. L'afluència de visitants ha estat tan important, que el poble de Molló ha quedat ple de vehicles que volien aparcar, i això ha provocat cues importants a la carretera C-38.


La Tria de Mulats d'Espinavell està organitzada per l'Ajuntament de Molló, amb el suport econòmic de la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Ripollès, i amb col·laboració de les explotacions ramaderes que hi participen.




120 views0 comments
bottom of page