top of page

Can Freixa s'emporta el premi al millor escamot de la Tria de Mulats d'Espinavell 2022


Com cada any, el 13 d'octubre (diada de Sant Eduard) s'ha celebrat la Tria de Mulats d'Espinavell, amb una assistència molt important de persones que han gaudit de l'espectacle de veure baixar de la muntanya més de 300 caps de bestiar equí.


La fira ha comptat amb la presència de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, Joaquim Colomer, president del Consell Comarcal del Ripollès, de diversos alcaldes de la comarca com Ripoll, Camprodon i Campelles, diputats al Parlament de Catalunya i el cap de l'oficina comarcal del Ripollès del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que han acompanyat a l'alcalde de població, Josep Coma.


El bestiar ha començat a arribar cap a les 10:30 hores a Les Planes d'Espinavell, mentre que un grup nombrós d'eugues i cavalls s'ha fet esperar fins les 11:30 hores per problemes en el moment de recollir-los a la muntanya.


El jurat del concurs, format per tres membres de la Federació de Cavall Pirinenc Català, han valorat els exemplars presents a la fira, essent els guanyadors:


  • Millor escamot: Can Freixa (Molló).

  • Millor euga: Can Coronel (Molló).

  • Millor semental: La Moixa (Llanars).

  • Millor pollina: El Carol (Molló).

  • Millor parella (euga i pollí): Can Illa (Molló).


El número premiat del sorteig ha estat el 0571.


Durant la jornada s'ha celebrat també una fira artesanal on s'han pogut adquirir formatges, coques, embotits, oli, paraigües, fruita, esquelles, bastons,...


També ha funcionat de les 7 a les 17 hores, un servei de busos llançadora entre Molló i la fira d'Espinavell, amb molta afluència de persones, tot i que no s'han format gaire cues.


La Tria de Mulats d'Espinavell està organitzada per l'Ajuntament de Molló, amb el suport econòmic de la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Ripollès, i amb col·laboració de les explotacions ramaderes que hi participen.


Fotos: Diputació de Girona i Ajuntament de Molló.






253 views0 comments
bottom of page