top of page

Desinfecció de carrers amb la màquina feta per Sodeca, Pideca i Asmitec cedida pel Consell Comarcal



Durant el dia 30 d'abril de 2020 s'ha fet una desinfecció general dels carrers més concorreguts de Molló, Espinavell i Fabert, mitjançant una màquina (anomenada DESINFECT-500) fabricada per tres empreses de la comarca (Sodeca, Pideca i Asmitec) i cedida als municipis pel Consell Comarcal del Ripollès.


L'Ajuntament de Molló vol agrair a les tres empreses i al consell comarcal la seva col·laboració per fer front a la pandèmia del COVID-19.


Notícia de www.ripolles.cat:


DISINFECT-500 és un equip desinfectant industrial per netejar i desinfectar de forma ràpida i senzilla mitjançant nebulització empesa per aire. Està dissenyat per ser transportat en diferents vehicles (remolcs, camions, camionetes descobertes, carretons…), és de fàcil manipulació i permet una higiene òptima en parts de difícil accés de manera ràpida i fàcil. D’aquesta manera s’obté un espai net i desinfectat en poc temps, cosa que permet estalviar importants costos de mà d’obra i líquids. Els fabricants ja han cedit un d’aquests equips, com a acte solidari als ajuntaments de la comarca, per a afrontar la pandèmia del COVID-19. Representants de les tres empreses manifesten que el motiu de cedir aquest equip és per poder donar suport a tots aquests pobles més desprotegits on, generalment, viuen persones d’edat avançada, i a qui cal donar molt més suport i ajudes ja que es tracta d’un grup d’alt risc en cas de contagi de COVID-19. D’altra banda, un cop acabada la pandèmia aquest equip també té altres utilitats de desinfecció. Per exemple, es pot equipar amb insecticides adequats per eliminar la plaga d’erugues defoliadores. El sistema de nebulització permet dispersar per l’aire els insecticides, arribar així als racons més inaccessibles i obtenir resultats en poc temps. (Informació facilitada per Sodeca)





155 views0 comments
bottom of page