top of page

Desplegament del 4G al municipi per part de les operadores de telefonia mòbil


El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha comunicat que en breu s'iniciarà el desplegament del 4G per part de les companyies de telefonia mòbil als centres repetidors que donen cobertura al nostre municipi. Aquest desplegament pot ser dilatat en el temps en funció de cada operadora.


La tecnologia 4G fa servir la banda de freqüències de 800 MHz, que anteriorment s'ha utilitzat per la Televisió Digital Terrestre (TDT). Aquesta banda de freqüències permet oferir millors prestacions sobre la tecnologia 4G, oferint millor cobertura en interiors i major extensió de cobertura.


Les xarxes 4G arriben per millorar la velocitat de connexió a Internet, els serveis de televisió sota demanda, descàrregues de música, així com desenes de nous serveis que veuran la llum en els pròxims anys per aprofitar el gran ample de banda de la tecnologia 4G, permetent aconseguir velocitats de fins a 150Mbps.


La prestació dels serveis mòbils en aquesta banda pot comportar l'aparició de determinades afectacions a la recepció del senyal de Televisió Digital Terrestre (TDT), ja que aquesta banda de freqüencies que ara utilitzarà el 4G s'utilitzava pel servei de TDT.


Així doncs, si durant les properes setmanes teniu problemes de recpeció de la TDT a casa vostra, cal que ho comuniqueu a l'Ajuntament, així com podeu trucar al telèfon d'atenció gratuït per als ciutadans 900.833.999 per informar de la incidència. En el cas que un tècnic s'hagi de desplaçar a casa vostra per solucionar el problema, aquest no ha de tenir cap cost pel ciutadà.


Trobareu més informació sobre aquest projecte a: www.llega800.es

66 views0 comments
bottom of page