top of page

Entren en funcionament les càmeres de vigilància als compactadors


Des de fa unes setmanes que ja funcionen les càmeres de videovigilància als compactadors de Molló.


Tal i com es va decidir en els Pressupostos Participatius de 2021, s'han instal·lat càmeres de vigilància en aquesta zona per evitar conductes incíviques en relació a la gestió dels residus (com es veu a la foto, abandonant a terra residus que van a la deixalleria).


Les càmeres permeten identificar conductes incíviques o contràries a l'ordenança de residus com ara deixar residus fora dels contenidors o compactadors, abocar residus especials que van a la deixalleria, subjectes que no tenen domicili o activitat al municipi i que no tenen dret a fer ús del servei, o tirar deixalles en el contenidor que no toca. D'aquesta manera es pot identificar l'infractor/a i sancionar-lo.


Durant les properes setmanes s'informarà als infractors i no es sancionarà, però quan entri en vigor la nova ordenança reguladora de la recollida i bona gestió dels residus municipals de Molló (aprovada pel Ple de 2 de desembre de 2022), es sancionarà amb imports que van des dels 120 als 1.500€. En cas que la infracció sigui greu la multa serà de 1.501 fins a 15.000€, i per infraccions molt greus la sanció pot anar dels 15.001 fins a 30.000€.


D'aquesta manera, l'Ajuntament vol acabar amb les conductes incíviques d'alguns ciutadans, i aconseguir una millor gestió dels residus, que ha de comportar millores ambientals (foment reciclatge al tirar cada residu al seu lloc) i millores econòmiques (menys hores de neteja per part de la brigada i menys costos de gestió de residus a abocador).



113 views0 comments
bottom of page