top of page

L'Ajuntament ja disposa del projecte exectiu de 3 habitatges de protecció oficial al C/ del Ritort.


L'Ajuntament de Molló ja ha rebut l'encàrrec que va fer ara fa uns mesos sobre la redacció del projecte executiu de construcció de 3 habitatges unifamiliars al carrer del Ritort, a Molló. L'any 2018, es va encarregar l'avantprojecte, i ara ja es disposa del document formal per iniciar la seva construcció.


La parcel·la on es desenvoluparan aquests tres habitatges és la número 15 del sector de Can Gassiot II, parcel·la que queda per sota el vial d’accés a aquestes. Aquesta parcel·la té una superfície total de 549,35 m2 (541 segons cadastre) i permet la construcció de 335 m2 de sostre, dels quals se’n construiran 312,90 m2. A més, també s’inclouen 3 garatges –un per habitatge- per sobre del carrer, amb una superfície total de 55 m2.


Les 3 cases, amb planta de 5 x 9,5 m cada una, aniran adossades no sobrepassant la línia d’ordenació i arrenglerades al llarg del carrer del Ritort, que es desenvolupa de nord-est a sud-oest. Seran de planta baixa i una planta més i tindran l’accés des del carrer, a nord-oest i un jardí privat a sud-est, a una cota inferior.


Les cases tindran una superfície total de 312,90 m2 construïts (amb una mitjana de 104,3 m2, ja que són una mica diferents), i el programa es desenvolupa en dues plantes. La planta baixa serà la zona de dia, amb l’accés en planta baixa, on hi haurà una sala polivalent, cuina-menjador-estar, i lavabo de cortesia. Al costat de l’accés hi ha l’escala per pujar a la planta superior, on hi ha la zona de nit, amb 3 habitacions, un lavabo i un estudi, amb un total de 86,70 m2 de superfície útil, la més gran.


Els garatges particulars de cada habitatge, de 15 m2 cada un, seran just davant, a l’altra banda del carrer del Ritort. Al costat d’aquests es construirà un volum on s’hi ubicarà un espai comunitari.

Pel que fa a volumetria i cobertes, les 3 cases són de planta rectangular, de 5 x 9,5 aproximadament i amb cobertes a 2 aigües. Alhora es produeixen uns retranquejos entre elles per generar uns volums més petits i adaptar-se millor a l’entorn rural de Molló.


L’exterior serà enjardinat. Cada casa disposarà d’una parcel·la de jardí privat.


Ara, l'Ajuntament valorarà les possibilitats i formes d'executar aquests habitatges per fer-los realitat i que la gent jove del municipi es pugui quedar a viure al nostre territori.


El cost de redacció d'aquest projecte ha estat de 10.648,00€, dels quals 9.910,44€ (93%) han estat subvencionats per la Diputació de Girona, mitjançant una línia de subvencions per a estudis, plans, programes i projectes locals en l'àmbit de les polítiques d'habitatge (2019).

166 views0 comments
bottom of page