top of page

La Generalitat subvenciona amb 30.536,91€ la renovació de l'enllumenat d'Espinavell


Aquests dies han finalitzat les obres de millora de l'enllumenat d'Espinavell (fase 2), que ha suposat el canvi de tota la instal·lació (lluminàries i cablejat) de l'enllumenat dels carrers d'Amunt i d'Enllà. Amb aquestes obres, i després de la primera fase, s'ha completat la renovació total de l'enllumenat del nucli d'Espinavell.


També s'ha aprofitat per instal·lar un nou quadre de comandament i de comptadors, així com la legalització de tota la instal·lació. Els treballs d'aquesta segona fase han tingut un cost de 51.549,67€, dels quals 30.536,91€ (un 59,2%) han estat finançats per la Generalitat de Catalunya a través d'una subvenció de dinamització territorial, 4.800,00€ (un 9,3%) per la Diputació de Girona, i 16.212,76€ (un 31,5%) per fons propis de l'Ajuntament de Molló.


Les obres han consistit en la substitució de l’enllumenat i el cablejat de gran part del veïnat d’Espinavell. S'ha tret el cablejat i les lluminàries existents i s’ha instal·lat cable nou i 17 lluminàries noves de tipus led. La realització de l’actuació ha permès resoldre l’incompliment de la normativa vigent i principalment donar compliment al Reglament de baixa tensió. L’actuació també permet garantir un servei mínim i obligatori com és l’enllumenat. La falta de protecció d’algunes de línies de cablejat i el quadre elèctric, així com la falta del compliment de la normativa, havia ocasionat diverses avaries que no garantien el subministrament d’aquest servei. En línia a les mesures de sostenibilitat per la reducció del canvi climàtic, també s'ha substituït l’enllumenat de sodi pel de led. Aquestes mesures també segueixen el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), validat per Diputació de Girona el 9 de maig de 2013 i al que es va adherir Molló en el pacte d’alcaldes del dia 13 de gener de 2012.



67 views0 comments
bottom of page