top of page

La instal·lació de tanques i càmeres als compactadors de Molló guanya els Pressupostos Participatius


Des del 3 al 31 de maig de 2021 s'ha dut a terme la fase de votacions dels pressupostos participatius de l'any 2021. Es van presentar un total de 16 propostes, de les quals 3 eren molts similars, i finalment 7 van ser validades per la comissió tècnica al complir els criteris del reglament, i van passar a votació.


Aquestes propostes són:

  • Posar tanques per dissimular l'impacte visuals dels compactadors, així com càmeres de videovigilància per sancionar les conductes incíviques que deixen residus fora dels compactadors.

  • Instal·lar un carregador de vehicles elèctrics a la Plaça del Conflent de Molló

  • Accions de millora de l'eficiència energètica i de reducció del consum de l'enllumenat públic de la urbanització de Favars com ara instal·lar sensors de moviment, canvi de lluminàries...

  • Millorar els parcs infantils del municipi (Plaça Migjorn, Font Vella, Espinavell) amb la instal·lació d'un terra tou que eviti basses d'aigua i cop al terra dur. Plaça Migjorn amb nou gronxador per nadons, i arreglar la font que hi ha. Plaça de la Font Vella arranjar tobogan que hi ha.

  • Organitzar cinc sortides al llarg de l'any per netejar de residus zones de riu o espais naturals del municipi. En aquest cas, els treballs de voluntariat serien compensats amb un esmorzar pels participants que hagin recollit brossa al medi natural.

  • Dur a terme una campanya d'esterilització dels gats de carrer i control de les colònies d'aquests animals.

  • Posar una caixa amb pilotes de futbol, handbol i bàsquet al poliesportiu perquè les pugui utilitzar qualsevol persona que hi vagi i puguin ser retornades al seu lloc un cop aquestes persones acabin de jugar. Canviar els taulers de les cistelles de minibàsquet ja que les actuals estan trencades.

El cens de votants (empadronats i majors de 16 anys) era de 325 persones, de les quals 72 han votat (un 22,1%). 69 vots han estat validats (95,8%) mentre que 3 (4,2%) han estat nuls (persones que han votat i que no estaven empadronades). Cal dir que el 79,2% dels vots emesos han estat telemàtics, mentre que el 20,8% restant han estat en format paper votant de forma presencial.

Els resultats són els que consten al gràfic, quedant prioritzades les 4 primeres propostes de la següent manera:


Pressupostos participatius 2021

1. Posar tanques als compactadors de Molló i càmeres de videovigilància per sancionar les conductes incíviques | 5.250€


2. Neteja de rius i espais naturals | 1.800€


3. Esterilització de gats de carrer | 5.000€.


4. Material esportiu i canvi taulers minibàsquet a la pista poliesportiva | 980€



Ara, l'Ajuntament començarà a posar fil a l'agulla per tirar endavant aquestes 4 actuacions, ja que de forma conjunta no superen els 15.000€ que era el pressupost màxim assignat.

86 views0 comments
bottom of page