top of page

La Molló Trail inaugura el cicle de curses del Valls Catalanes Trailrunning Challenge

Updated: Jul 24, 2023


L’entorn de Molló, al Ripollès, ha esdevingut avui l’escenari de la novena edició de la Molló Trail, una cursa de muntanya transfronterera que ressegueix el camí que van haver de fer moltes persones durant l’exili de la Guerra Civil. Enguany, la mitja marató de muntanya (21 quilòmetres) de l’esdeveniment mollonenc s’ha integrat a les Valls Catalanes Trailrunning Challenge, competició que té la voluntat de fomentar la participació i la cohesió del territori mitjançant l’esport i l’entorn on es practica. Toni Baños (JAB Berga) i Anna Tarasova (Oberlang Running), han estat els més ràpids en creuar la línia d’arribada en aquesta categoria.


Pel que fa a la marató de muntanya -43 quilòmetres-, els vencedors de la jornada han estat Marc Ollé (Merrell) i Roser Español (Unió Excursionista Urgellenca), mentre que Oriol Gibert (Club Excursionista Montblanc) i Aroa Berenguel (Unió Excursionista Urgellenca) -15 quilòmetres júnior-, Erik Zurita (Grup Excursionista Cultural i Alpinista Lletissonada) i Lucia Martínez (Yetis Collserola Trail Team -11 quilòmetres juvenil-, Biel Sagués (Club Excursionista Moianès Independent) i Uma Plans (Wild Trail Projecte Nike) -9 quilòmetres cadet- i Pol Mena (Associació Esports de Muntanya de Capellades) i Queralt Rutllant (Colla Excursionista Cassanenca) -4 quilòmetres infantil- han estat els atletes de base en pujar al calaix més alt del podi.


La Molló Trail transcorre per corriols i boscos de la zona més oriental del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, passant pels paratges de Molló, Coll d’Ares, Espinavell i Setcases. L’edició d’enguany ha format part de la Copa Catalana de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), excepte la prova dels 43 quilòmetres, que no és puntuable per aquesta competició.


La cursa compta amb el suport econòmic del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya (Casa a Perpinyà) i de la Diputació de Girona.


📸 Fotografia de Toni Baños i Anna Tarasova, líders absoluts del Valls Catalanes Trailrunning Challenge. Autor: MASDH Produccions


⏱️ Resultats de Molló Trail 2023: link a totes les classificacions


Valls Catalanes Trailrunning Challenge


La competició esportiva Valls Catalanes Trailrunning Challenge neix amb la voluntat d’entitats i organitzadors d’agrupar en una mateixa lliga diferents mitges maratons de muntanya que se celebren a l’entorn de municipis integrats a l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial del País d’Art i Història Transfronterer de Les Valls Catalanes, organisme públic que focalitza el seu treball en la gestió patrimonial d’un espai geogràfic a cavall entre la Catalunya del Nord i del Sud. La competició, de caràcter individual i que premia la regularitat dels corredors i les corredores, s’ha inaugurat amb la cursa de Molló, però tindrà continuïtat amb les següents cites esportives: la Trail La Boucle du Point (a La Menera (Vallespir), l’11 de juny); la Montcal Run (a Maià de Montcal, Beuda i Albanyà, el 2 de juliol); l’Olla de Tapis (a Maçanet de Cabrenys, el 15 d’octubre); la Trail Des Salines (a Ceret (Vallespir), el 22 d’octubre) i la Centúria Trail (a Sant Pau de Segúries, el 23 de novembre).


La pròxima parada, al Vallespir


Els paratges de La Menera, al Vallespir, rebran aquest diumenge, 11 de juny, la Trail La Boucle du Point, la segona parada de les Valls Catalanes Trailrunning Challenge. La prova consta d’un recorregut de 17 quilòmetres i 950 metres de desnivell positiu i, segons els seus ambaixadors, esdevindrà un autèntic mirador de les contrades per on passa. “Organitzada en un petit poble de la Catalunya del Nord, permetrà gaudir de racons tan icònics com el cim i les fagedes del Comanegra des d’un lloc insòlit i de naturalesa salvatge”, apunta l’Emma, ambaixadora sud de Valls Catalanes Trailrunning Challenge 2023. Per la seva banda, Ben, ambaixador nord, destaca algunes de les característiques tècniques de la cursa: “La pujada final és molt empinada, però és la que permet arribar al Comanegra, el punt més al sud de França des d’on es pot gaudir d’unes magnífiques vistes al llarg de tota la cresta i la frontera durant uns quants quilòmetres”.


📝 Per a més informació:

66 views0 comments
bottom of page