top of page

La Molló Trail serà una de les 10 curses del campionat "Valls Catalanes Trail Running Challenge"



Ceret va acollir la presentació de la tercera edició del Valls Catalanes Trail Running Challenge, un circuit transfronterer de curses de mitja marató de muntanya que es disputa en diferents municipis que formen part del territori integrat a l’Agrupació Europea de Cooperació Internacional del País, Art i Història Transfronterer de les Valls Catalanes. El projecte no ha deixat de créixer des de la seva creació el 2022 i s’ha passat de les dues proves inicials a les 10 que tindrà aquest any, quatre més que el 2023.


El Valls Catalanes Trail Running Challenge arrencarà el 7 d’abril a Sant Llorenç de la Muga amb la disputa de la Fox Trail, i acabarà el 3 de novembre a Sant Pau de Segúries, amb la Centúria Trail. Quatre de les curses tindran lloc a la Catalunya Nord (Els Banys i Palaldà, La Menera, Morellàs-Les Illes i Ceret), i les sis restants es disputaran a les comarques gironines (Sant Llorenç de la Muga, Darnius, Molló, Maçanet de Cabrenys, Tapis

i Sant Pau de Segúries).


En el transcurs de l’acte s’han lliurat els mallots de campions als vencedors de l’edició 2023 de les Valls Catalanes Trail Running Challenge: Ludovic Fernandez (Céret) en categoria masculina, i Mireia Perpinyà (Vilanova de la Muga) en la femenina. Fernandez es va imposar amb 1.671 punts, per davant de Paul Martin, amb 1.450, i de Jean Marie Bataille, amb 1.433. A la classificació femenina Perpinyà va obtenir 1.620 punts, i va superar Sara Guerrero, amb 1.552, i Provence Caesar, amb 1.436.


El circuit és un projecte esportiu transfronterer que neix de la voluntat d’entitats i organitzadors per fomentar la participació i la cohesió del territori a través de les curses de muntanya. La primera edició va sorgir arran de l’agermanament de la cursa de l’Olla de Tapis (Maçanet de Cabrenys) amb el Trail des Salines de Ceret. L’any passat s’hi van afegir la Molló Trail (Molló), la Boucle du Point le Plus au Sud de France (La Menera), la Montcal Run (Maià de Montcal-Beuda-Albanyà) i la Centúria Trail (Sant Pau de Segúries).


Enguany cau del programa la Montcal Run, però s’incorporen la Fox Trail (Sant Llorenç de la Muga), la Marxa de la Tortuga (Darnius), la Vallespir Skyrace (Els Banys i Palaldà), la Cursa del Fau (Maçanet de Cabrenys) i el Trail des Trabucayres (Morellàs - Les Illes).


Calendari 2024:

7 abril – Fox Trail

28 abril – Marxa de la Tortuga

18 maig – Vallespir Skyrace

16 juny – Molló Trail

16 juny – Boucle du Point le Plus au Sud de France

11 agost – Cursa del Fau

15 setembre – Olla de Tapis

13 octubre – Trail des Trabucayres

20 octubre – Trail des Salines

9 novembre – Centúria Trail

62 views0 comments
bottom of page