top of page

Molló demana a la Generalitat la instal·lació d'una marquesina de bus


El passat 7 de juny de 2023, l'alcalde de Molló, Pep Coma, va dirigir un escrit al Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya en què demanava la instal·lació d'una marquesina de bus a la rotonda de Molló per millorar la qualitat del servei de transport de viatgers al municipi. Aquesta petició ja s'havia fet de paraula anteriorment a representants del Departament, sense obtenir resposta.


El 30 de novembre de 2020 es va posar en funcionament la línia internacional de transport públic regular de viatgers ConnECT C5 que connecta Camprodon amb Molló i Prats de Molló (https://www.mollo.cat/transportpublic), amb tres expedicions diàries per cada sentit. Aquesta línia d'autobús fou la primera línia regular de viatgers al municipi de Molló, i des l'Ajuntament se'n fa una valoració molt positiva per les possibilitats de connexió en transport públic que ofereix a la ciutadania i visitants del municipi. Aquesta línia està reforçada amb alguns serveis de transport a la demanda del Consell Comarcal del Ripollès.


La parada d'aquesta línia del nucli de Molló està situada a la rotonda d'accés al poble, a la carretera C38. Actualment, aquesta parada consta d'un pal amb informació dels horaris de pas, però no hi ha cap marquesina d'autobús que pugui aixoplugar en cas de mal temps (pluja, fred) o onada de calor als usuaris de la línia. Igualment, la parada es fa a la pròpia carretera, el que suposa un perill per la seguretat dels viatgers.


A data d'avui, l'Ajuntament està pendent de la resposta de la Generalitat, que espera que sigui favorable, ja que el municipi no compta amb cap marquesina de parada d'autobús en tot el terme, i geogràficament és un municipi de muntanya on les inclemències meteorològiques són més freqüents que en altres punts del país.



bottom of page