top of page

Molló obté el 2n premi en els Reconeixements Administració Oberta de Catalunya 2022


L'Ajuntament de Molló ha rebut el 2n premi en els Reconeixements d'Administració Oberta de Catalunya 2022. L'alcalde, Pep Coma, ha recollit el premi que reconeix a l'ajuntament com un dels més avançats en administració digital del país.


Cada any, el Consorci AOC atorga els Reconeixements d'Administració Oberta als ajuntaments i consells comarcals que ha reconegut com a ens capdavanters en transformació digital.


L’acte de lliurament dels guardons s’ha celebrat a la Sala Petita del Kursaal de Manresa i ha comptat amb la presència de la consellera de la Presidència i presidenta del Consorci AOC, Laura Vilagrà, del president de Localret i vicepresident del Consorci AOC, Jaume Oliveras, de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i del director gerent de l’AOC, Santi Gallardo.


L’objectiu dels Reconeixements Administració Oberta és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la seva conseqüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna i el govern obert.


Enguany han estat guardonats 88 ens locals catalans repartits en set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa:


  • Ajuntaments d’1 a 500 habitants

  • Ajuntaments de 501 a 1.000 habitants

  • Ajuntaments de 1.001 a 5.000 habitants

  • Ajuntaments de 5.001 a 20.000 habitants

  • Ajuntaments de 20.001 a 50.000 habitants

  • Ajuntaments de més de 50.000 habitants

  • Consells comarcals


Coneix el grau de maduresa digital de la teva administració


Aquests reconeixements es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital (IMD) que elabora l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals.


D’aquesta manera les administracions locals tenen a la seva disposició informació rigorosa per conèixer el seu estat de situació, els seus punts forts i els àmbits de millora. També es poden fer comparacions amb altres administracions similars o bé amb les que lideren la transformació digital.


L’IMD és una iniciativa única i innovadora, tant a nivell estatal com internacional, que ens permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic. Els índexs que mesuren el desenvolupament del govern digital a nivell autonòmic o estatal no són apropiats per avaluar les dades a nivell local i, a més, es basen en enquestes o dades estadístiques, mentre que l’IMD utilitza dades obertes públiques i objectivables.


Textos i imatges: Consorci AOC




121 views0 comments
bottom of page