top of page

Obert el termini per sol·licitar ajuts de menjador i transport escolar al Ripollès.


Nota de Premsa del Consell Comarcal del Ripollès:


Facilitar els tràmits i apostar per una administració cada cop més electrònica i eficient. Amb aquestes premisses, el Consell Comarcal del Ripollès ha implementat millores en els procediments per sol·licitar la gratuïtat o els ajuts en els serveis de transport escolar i de menjador escolar amb vista al curs 2018-2019. Aquesta vegada, s’ha obert la porta a la possibilitat de fer el tràmit des de casa per via electrònica.


Al web ripolles.cat/ensenyament hi ha disponibles tots els formularis de sol·licitud corresponents. Estan repartits en dos desplegables, en funció de si es tracta del servei de menjador o bé el de transport. Els formularis es poden omplir amb l’ordinador mateix i després cal enviar-los al consell comarcal mitjançant el procediment d’instància genèrica, també telemàticament. Per fer aquest darrer pas caldrà disposar d’un certificat d’identitat digital, com és l’idCAT mòbil, que es pot aconseguir molt fàcilment també a través d’internet.

Amb tot, el mateix web d’Ensenyament del Consell Comarcal del Ripollès incorpora un petit manual per saber com fer aquests tràmits de forma electrònica. A més s’oferirà atenció personalitzada, sobretot per ajudar en aquesta tramitació electrònica. Serà de dilluns a divendres, de 9 a 12 h, presencialment al Consell Comarcal del Ripollès; de 12 a 15 h al telèfon 972 70 32 11. També s’atendrà les persones que ho necessitin de forma descentralitzada als centres d’ensenyament en horaris i dates específiques:


Escola Doctor Robert (Camprodon) Dimarts, 8 de maig, 15 a 18 h

Escola Pirineu (Campdevànol)

Dilluns, 14 de maig, de 12 a 15 h

Escola Vedruna (Ripoll) Dimarts, 15 de maig, de 12 a 15 h

Institut Escola Mestre Andreu (Sant Joan de les Abadesses) Dimarts, 15 de maig, de 12 a 15 h

Escola Tomàs Raguer (Ripoll) Dimecres, 16 de maig, de 12 a 15 h

ZER Vall del Ter (Sant Pau de Segúries) Dimecres, 16 de maig, de 15 a 17 h

Escola Mare de Déu de Núria (Ribes de Freser) Dijous, 17 de maig, de 12 a 15 h

Escola Joan Maragall (Ripoll) Divendres, 18 de maig, de 9 a 13 h


Per bé que amb la digitalització es vol facilitar la tramitació a les famílies, també s’acceptaran sol·licituds en paper. Es podran presentar fins al 31 de maig a la seu del consell comarcal de forma presencial o per correu ordinari, i fins al 18 de maig al centre d’ensenyament on es tingui reserva de plaça per al curs vinent. Al seu torn, els centres faran la tramitació amb el consell comarcal.


ELS SERVEIS DE TRANSPORT I MENJADOR

El transport i el menjador escolars són serveis gestionats pel Consell Comarcal del Ripollès per encàrrec del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Això és així des que el govern va delegar la competència el 1989. Des de llavors, és la corporació comarcal qui adjudica el servei de menjador escolar, excepte en els casos en què aquesta funció s’ha traslladat a les ampes i ajuntaments. El consell també confecciona el mapa de línies de transport escolar en funció de la demanda. També és qui adjudica el servei a les companyies d’autocars i qui n’inspecciona el bon funcionament. El finançament del servei segueix anant a càrrec del govern. En el cas de la línia R3 també hi contribueix la Diputació de Girona.


El transport i el menjador escolars són gratuïts per a tots els alumnes que vagin a escola fora del seu municipi de residència. Per habilitar una línia de transport escolar cal una demanda de com a mínim tres persones, atesa la singularitat de la nostra comarca. En les gratuïtats no s’hi inclou el batxillerat, que és un ensenyament postobligatori. En canvi, el servei és completament gratuït per a tots els alumnes d’Educació especial.

Pels casos sense dret a gratuïtat del transport o del menjador escolar, el consell comarcal posa a disposició de les famílies el sistema d’ajuts de desplaçament.

13 views0 comments
bottom of page