top of page

Rebuda de la Flama del Canigó 2020, i sense revetlla de Sant Joan


Aquest any, la rebuda de la Flama del Canigó i la Revetlla de Sant Joan seran diferents a causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.


No s'han programat actes amb grups nombrosos per evitar contactes i poder mantenir la distància de 2 metres.



Actes d'Òmnium Cultural a Coll d'Ares, des d'on es repartirà la Flama de Canigó a molts pobles i ciutats de Catalunya


Així doncs, el dia 23 de juny de 2020, des de les 8 hores del matí, Òmnium Cultural organitza a nivell de Catalunya la recollida de la Flama del Canigó des de l'escultura-peveter Flama d'Arrels de Coll d'Ares.


Habitualment, Òmnium Cultural recollia la flama a la pica del Canigó, però enguany ningú tindrà permisos per pujar a aquesta muntanya del Conflent. Tan sols tindran un permís especial tres persones del Casal del Conflent que pujaran la flama que hauran recollit el Cercle de Joves de Perpinyà del Castellet al Pic del Canigó, la regeneraran i la baixaran fins a Coll d’Ares, on arribarà a les 8h del matí. Allà es dipositarà a l'escultura-peveter Flama d'Arrels, i tothom qui vulgui la podrà recollir al llarg del matí i fins a les 17 hores. Aquesta flama serà vetllada pel cos d’Agents Rurals de Catalunya.


Aquest any el permís per poder transportar la flama a qualsevol punt del territori és obligatori, i cal sol·licitar-ho al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/medi-natural/dar_prevencio_incendis_nou/portadors-flama-canigo/




Actes a Molló: rebuda de la Flama, sense revetlla i sense autoritzacions de fogueres


A la tarda, hi haurà la rebuda de la Flama del Canigó per part de Tradicat i l'Ajuntament de Molló (amb poques persones) de mans de les entitats de Catalunya Nord al punt de Coll d'Ares. Després, a a les 16:15 hores, davant de la Casa de la Vila hi haurà la rebuda de la Flama del Canigó, amb petits parlaments de benvinguda, lectura del Manifest de Sant Joan-Països Catalans, i Cant dels Segadors.


Enguany, els Agents Rurals han informat que no es concediran permisos per fer fogueres a persones particulars. Així doncs, queda prohibit encendre cap tipus de foguera. ​


A les 22 h, s’insta la ciutadania a encendre una espelma als balcons de totes les cases per retre homenatge a totes les víctimes i els afectats del coronavirus, als serveis essencials, així com als presos i exiliats, i a totes les persones que treballen per mantenir vives les tradicions -com la mateixa Flama-, fins i tot en els moments més difícils.


Més informació al web https://www.mollo.cat/flamadelcanigo




324 views0 comments
bottom of page