top of page

S'instal·la un sistema automàtic de cloració de l'aigua potable a Espinavell


Aquests últims dies d'agost ha començat la instal·lació d'un nou sistema que permetrà potabilitzar de forma automàtica l'aigua del dipòsit d'Espinavell. Fins ara, aquest dipòsit potabilitzava l'aigua a través d'un sistema de pastilles de clor, molt rudimentari i poc precís, fet que provocava diferents concentracions de clor en l'aigua en funció de la demanda o del cabal aportat per les fonts que abasteixen aquest dipòsit.


A partir de mitjans de setembre, quan es preveu que entri en funcionament el nou sistema, la cloració de l'aigua es produirà de forma automàtica. El nou sistema, implementat també a al dipòsit de Ginestosa el 2007 i al de Molló l'any 2017, està dotat amb l'automatització de la cloració mitjançant sincronització amb la detecció d'entrada d'aigua al dipòsit i funcionarà amb electricitat provinent de plaques solars. Així doncs, només l'aigua que entra al dipòsit es clorarà, mentre que la sobrant eixirà i tornarà altra vegada al medi sense manipulació.


Aquest sistema és més fiable i segur que l'actual, ja que funciona de manera molt més autònoma, assegurant uns nivells de clor permanents i adequats al cabal entrant i sortint de cada moment.


El cost dels treballs d'execució d'aquestes obres són de 23.472,23€, dels quals 6.693,45€ (un 28,52%) han estat subvencionats per Dipsalut de la Diputació de Girona, i la resta per fons propis municipals.


El dipòsit d'Espinavell subministra de mitjana a l'any uns 10,3 m3/dia a 50 finques d'aquest nucli, amb una població flotant d'entre 50 (hivern) a 200 persones (estiu).




96 views0 comments
bottom of page