top of page

Se suspèn la Tria de Mulats d'Espinavell 2020


El proper 13 d'octubre de 2020 no se celebrarà la Tria de Mulats d'Espinavell.


En una reunió celebrada aquesta setmana entre l'Ajuntament de Molló (organitzador) i els ramaders participants de la fira s'ha acordat que enguany no es celebrarà la Tria de Mulats d'Espinavell a causa de la situació sanitària provocada per la COVID-19, després de valorar diferents opcions.


Entre els motius de la suspensió hi ha:


a) La responsabilitat col·lectiva i el deure d'autoprotecció en relació a la pandèmia provocada pel coronavirus.


b) L'alt risc de rebrot que registra la comarca del Ripollès actualment.


c) La incertesa d'organitzar una fira d'aquestes característiques (amb 3.000-4.000 persones assistents, contractació de serveis, gestió complexa per un ajuntament petit) sense saber fins uns dies abans si la situació sanitària permet dur-la a terme o no.


c) La impossibilitat de complir amb les mesures de seguretat per prevenir contagis, sobretot amb el control d'aforament en un espai a l'aire lliure (les Planes d'Espinavell), el què fa molt complicat delimitar la fira amb tanques, fer control d'accessos, evitar l'accés de persones que no disposin de cita prèvia en una fira on molta gent accedeix a peu per diversos camins...


d) El fet de que cal evitar les trobades o actes multitudinaris, i la fira suposa la trobada de més de 2.000 persones en un espai a l'aire lliure però no amb prou capacitat per garantir les distàncies. A més, la majoria de visitants provenen de molts punts de la geografia, aplegant persones d'arreu de la demarcació de Girona, Catalunya Central, àrea metropolitana de Barcelona, Catalunya Nord, País Valencià,...


Ajuntament i ramaders desitgen que la situació de pandèmia provocada per la COVID-19 millori i esperen poder celebrar l'edició del 2021 amb normalitat.


Més informació sobre la fira a: https://www.mollo.cat/triademulats

bottom of page