top of page

Subvenció de 2.260,82€ de la Generalitat per les nevades 2021


El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Cataluya ha resolt concedir un total de 2.260,82€ a l'Ajuntament de Molló per tal de sufragar part de les despeses de les tasques de neteja de carreteres municipals afectades per la neu durant l'any 2021.


Aquesta subvenció permet als ajuntaments beneficiaris cobrir despeses com la retirada de neu i gel; l’adquisició, emmagatzematge i distribució de potassa o d'altres productes anticongelants; l’arrendament, posada a punt i adquisició de carburant de les màquines de neteja, i les despeses de personal.



Les subvencions per nevades 2021


Poden optar a aquestes subvencions els municipis i consells comarcals de les zones que especifica la Llei 2/198 d'alta muntanya: l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i l'Aran.


Els municipis d’aquestes zones se situen a una altitud superior a la de la resta dels municipis de Catalunya, el que facilita que es vegin més afectats per les nevades que es produeixen cada any, especialment durant la temporada d'hivern. Per aquesta raó, les carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal queden sovint obstaculitzades per la neu, resultant impossible el trànsit normal de persones i vehicles.


La línia de subvencions que el Departament impulsa des de fa anys té com a objectiu pal·liar les despeses recurrents que han d’afrontar aquests ajuntaments per mantenir les seves carreteres en bones condicions d’accessibilitat. També contribueix a minimitzar els desequilibris territorials que els comporta la seva situació geogràfica.


Font: Generalitat de Catalunya

40 views0 comments
bottom of page